Ministro teigimu, ir pastarieji skandalai, niekaip nesuskaičiuojant valdininkų skaičiaus ir - mažėja jų ar daugėja - kilo dėl to, jog esama sistema - neaiški.

"Pastarieji skandalai dėl valstybės tarnautojų skaičiaus kilo tik todėl, kad sistema yra neaiški, nesuprantama ir neskaidri. Ji turi būti radikaliai supaprastinta ir išaiškinta, kad niekam nekiltų jokių klausimų. Per šią kadenciją turėtume spėti priimti reikalingus įstatymus. Šis ruduo bus labai karštas", - interviu dienraščiui sakė ministras.

Dėl vis skirtingų paskelbiamų duomenų apie valdininkų skaičių ministras kaltino Valstybės tarnybos departamentą (VTD).

"VTD kartais iš visos statistikos ištraukia vieną rodiklį ir pateikia žurnalistams jo neišaiškinęs. Dėl to ir kilo triukšmas. Todėl, mano įsitikinimu, departamentas dirba blogai, nes sudaro įspūdį, kad valstybės tarnyba yra neskaidri. Ir lentelės apie valstybės tarnautojų pokyčius kiekvieną mėnesį atsirado tik kilus tam skandalui. Su VTD yra tokia bėda, kad už duomenų pateikimą atsakingos pačios įstaigos, o jų yra apie 850. Nuo įstaigų sąžiningumo priklauso ir bendroji statistika. Būna, kad jos atsibunda po pusmečio, nors VTD nesunku būtų įpareigoti visas įstaigas teikti duomenis nurodytą dieną ir tinkamai tai kontroliuoti. Todėl ir sakau, kad departamentas dirba blogai", - sakė ministras.