Kaip antradienį BNS sakė savivaldybės administracijos Civilinės metrikacijos skyriui vadovaujanti Gražina Misevičienė, tai padės miesto valdžiai nuspręsti, kaip organizuoti santuokas ne civilinės metrikacijos skyriuje ir patikrinti, ar daug bus norinčiųjų pasirinkti originalesnę vietą. 

Civilinės metrikacijos skyrius savo ruožtu siūlo piliavietės teritoriją, Laikrodžių muziejų ir jo kiemelį, tikisi sulaukti ir kitokių pageidavimų, pavyzdžiui, tuoktis prie Baltijos jūros. 

"Norime žinoti, ką mąsto miestiečiai - galbūt jie visai kitos nuomonės, nei mums atrodo. Tikrai įdomu būtų išgirsti, kur jiems susituokti. Primesti savo nuomonę, kad ten ar ten tuoktis reikia, - nežinau, ar verta", - sakė G.Misevičienė. 

Anot jos, kol kas neaišku, ar savivaldybė ketina sudaryti santuokos registravimo vietų sąrašą.
"Įvertinsime, kiek bus prašymų, kreipimųsi, ar didžiulis srautas, ar ne, ar įmanoma organizuoti pasirinktose vietose ir galbūt nenustatyti reprezentacinių. Jei bus daugiau norinčiųjų, tikrai verta nustatyti reprezentacines vietas - taip bus tvarkingiau organizuojamas tas darbas", - kalbėjo valdininkė. 

Anot jos, savivaldybė neketina skubėti spręsti iki rugsėjo 1-osios. 

Kaip BNS sakė Vilniaus savivaldybėje, sostinės valdžia nustatyti reprezentacinių vietų sąrašo neplanuoja ir rengiasi leisti pasirinkti jas patiems jaunavedžiams. 

Tuo metu Kauno taryba tokias vietas žada nustatyti pati. Kaip skelbia Kauno savivaldybė, jauniesiems bus siūloma tuoktis Nemuno ir Neries santakoje, Aleksoto apžvalgos aikštelėje, Botanikos sode, Pažaislyje, ant Prisikėlimo bažnyčios stogo, Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje, prie Laisvės paminklo. 

Jei jaunieji pageidaus tuoktis ir kitose vietose, tuomet ir jas esą ketinama siūlyti tvirtinti miesto tarybai. 

Tuoktuvių ceremonija netradicinėje vietoje kainuos 210 litų - triskart daugiau nei tuokiantis Santuokų rūmuose. Tokį Teisingumo ministerijos pasiūlytą rinkliavos dydį praėjusią savaitę patvirtino Vyriausybė. 

Pagal šį nutarimą, jei reprezentacinių vietų nenustatys savivaldybės, santuokos galės būti sudaromos pačių jaunųjų pasirinktose vietose. Tačiau šios vietos turės neprieštarauti viešajai tvarkai ir moralei, nekelti grėsmės visuomenės ir ceremonijos dalyvių gyvybei ar sveikatai.
Iki šiol civilinė santuoka sudaroma tik konkrečiai nustatytose vietose - civilinės metrikacijos įstaigose ar konsulinėse įstaigose.