Būsimos politinės jėgos kūrimo iniciatyvinės grupės nariai, suburti Kovo 11-osios Akto signatarės profesorės Kazimiros Prunskienės, sulaukė kitų partijų atstovų sveikinimų.

Į "Rokynę" atvykęs Socialdemokratų partijos lyderis, Seimo narys Algirdas Butkevičius būsimos partijos kūrėjams pasiūlė taip pat apsvarstyti galimybę dirbti kartu, vienoje partijoje. "Jeigu to nepavyktų, kviečiu derėtis ir kalbėtis apie bendradarbiavimą, kas yra itin aktualu artėjant savivaldybių tarybų rinkimams", - sakė A. Butkevičius.

Seimo Darbo partijos frakcijos seniūnas Vytautas Gapšys tikisi, kad "darbiečiai" su nauja partija ateityje ras daug bendrų programinių temų. Laistytuvą K. Prunskienei padovanojęs V. Gapšys linkėjo ne tik "aplaistyti" konferencijos rezultatus, bet ir "palaistyti, kad būtų daugiau įkvėpimo dirbti".

Kurti stiprią ir galingą partiją K. Prunskienei linkėjo eksparlamentaras kaunietis Vytautas Šustauskas. Žodžio kišenėje neieškantis politikas linkėjo būsimai partijai išlikti savarankiška politine jėga ir nesijungti su kitomis, nes, kaip jis perspėjo, "didžiulės partijos suvalgo mažesnes".

Atvykusius į žemaičių žemę žemaitiškai pasveikino ir Žemaičių partijos lyderis Egidijus Skarbalius.

"Užlipti ant bangos ir kiek galima ilgiau išsilaikyti" būsimai partijai "Rokynėje" linkėjo Seimo Tautos prisikėlimo partijos frakcijos narys Rokas Žilinskas.

Naujos partijos steigimo iniciatyvinės grupės narius pasveikino ir Rusų aljanso atstovai iš Klaipėdos.

Prof. K. Prunskienė būsimai partijai linkėjo "nesukti į dešinę, kaip Premjeras, ir perdaug nesukti į kairę". Jos nuomone, būsimoji partija turi būti "plataus vidurio, matanti įvairių visuomenės grupių interesus".

K.Prunskienė: mūsų balsas paveiktų klausą ir gerą regėjimą praradusią Vyriausybę

Kovo 11-osios Akto signatarė profesorė K.Prunskienė tikisi, kad jau rudenį bus įsteigta nauja politinė partija. Preliminariai manoma, kad ji pasivadins Lietuvos liaudies partija.

Politikės nuomone, šiuo metu sukurti naują partiją būtų labai aktualu, nes išgyvename krizę, o Lietuvos valdžia sunkiai susidoroja su savo nelengva misija.

"Pats laikas dabar kurti partiją. Galbūt tai būtų buvę gerai dar prieš gerą pusmetį, galbūt mūsų balsas būtų labiau paveikęs klausą ir gerą regėjimą praradusią Vyriausybę, apskritai valdžią. Galbūt būtų išvengta kai kurių klaidų. Be geriau vėliau negu niekad", - po šeštadienį Raseinių rajone vykusios naujos partijos kūrimo iniciatyvinės grupės ir bendraminčių sąskrydžio-konferencijos žurnalistams sakė K. Prunskienė.

Pasak politikės, šiame renginyje dalyvavo apie 300 žmonių. "Dauguma jų - kompetentingi savo srities atstovai, profesionalai, kurie turi ir žinių, ir patirties, ir norą dalyvauti valstybės gyvenime žymiai aktyviau nei iki šiol", - teigė K. Prunskienė.

Konferencijoje tarp kitų dalyvavo ir buvęs ūkio ministras Vytas Navickas, Kovo 11-osios Akto signatarė Vidmantė Jasukaitytė, prezidento posto siekęs generolas Česlovas Jezerskas.

Nutarusi kurti naują partiją K. Prunskienė sako su apmaudu vertinanti daugelio Lietuvos valdžios atstovų nekompetenciją, o nauja partija siektų pakeisti ligšiolinę Vyriausybės ekonominę ir socialinę strategiją.

Jos teigimu, būsimoji partija ketina pirmiausia įvertinti ir sutelkti dėmesį į ūkio sektoriaus atgaivinimą, jo konkurencingumo stiprinimą tiek investicinėmis priemonėmis, tiek pašalinant tas deformacijas, kurios yra padarytos mokesčių sistemoje.

"Tai yra, visą tą strategiją reikėtų pastatyti ant kojų, rūpintis, ne kaip apkarpyti, atimti ir padalinti, o kaip priauginti žmonių, biudžeto pajamas per ūkio gyvybingumo stiprinimą", - sakė politikė.

Buvusi Lietuvos valstiečių liaudininkų sąjungos lyderė neprognozavo, kiek valstiečių liaudininkų galėtų pereiti į besikuriančios partijos gretas. "Net neskaičiavau. Tai nėra taip svarbu. Nauja partija turi suformuoti naują aurą, naują atmosferą, naują programą, kurioje atsispindėtų tai, kas yra patikrinta, kas yra vertinga, kas yra svarbu ir iš valstiečių liaudininkų patirties", - aiškino K. Prunskienė.