Projekto įgyvendintojai tikėjosi įrengti viešąjį tualetą ir leisti miestiečiams bei svečiams juo naudotis jau rugpjūčio pradžioje, tačiau kol kas nėra užbaigti visi darbai ir objektas dar nėra tinkamas naudotis.

„Naujasis viešasis tualetas dar nėra užbaigtas, darbai užsitęsė dėl neaiškių priežasčių, kurių net aš negaliu įvardinti, tačiau ne dėl finansų, nes su rangovais yra atsiskaitoma laiku.“, - kalbėjo Plungės rajono savivaldybės administracijos Vietos ūkio skyriaus vedėja Živilė Bieliauskienė.

Paklausta moteris, ar tai buvo pirmo svarbumo statinys Plungėje, kurio vertė siekia beveik 300 000 litų, Plungės rajono savivaldybės administracijos vedėja atsakė, kad tai yra amžiaus statinys, ilgai lauktas ir planuotas.

Viešajam tualetui buvo suformuotas 2,34 aro sklypas, statomas 56,3 kvadratinio metro vieno aukšto pastatas. Atlikti senojo tualeto ardymo darbai, lauko ir vidaus vandentiekio ir nuotekų, naujo statinio statyba, įrengta apsauginė gaisro signalizacija, vaizdo stebėjimo sistema, vėdinimas, aplinkos sutvarkymo darbai.

Šiuo metu viešajame Plungės tualete teliko įrengti tik elektros įrenginius, juos išbandyti ir atiduoti komisijai, kuri parašais patvirtins, kad viešasis tualetas yra tinkamas naudoti.

Plungės rajono savivaldybės taryba priėmė sprendimą naująjį tualetą pavesti eksploatuoti ir prižiūrėti savivaldybės įmonei „Plungės būstas".

Plungė šiais metais yra Lietuvos kultūros sostinė, rajono savivaldybės biudžeto skola siekia 4,2 milijonus litų , tačiau vis dėl to miestiečiai bei svečiai galės džiaugtis amžiaus statyba už beveik 300 000 litų.