Šiaulių miesto savivaldybės tarybos sekretorius Vaclovas Vingras sako, kad visi kandidatai visuomenei gerai žinomi ir džiaugiasi, kad skirtingai nei anksčiau ši informacija yra vieša.

Penkiolikos žmonių vertinimo komisija rinksis rugsėjo 7 dieną, galutinis kandidatų Šiaulių miesto garbės piliečio vardui suteikti sąrašas turėtų būti patvirtintas neeilinio tarybos posėdžio metu. Gi iki to laiko miesto gyventojai gali teikti pastabas ir pasiūlymus apie vieną ar kitą kandidatą.
“Yra vienas principinis prašymas – tiek teigiamos, tiek neigiamos rekomendacijos turi būti pasirašytos nurodant vardą, pavardę ar adresą.

Jei bus anonimiški, jie nebus teikiami komisijai. Elektroninė versija yra įmanoma, tačiau tik su tiksliais rekvizitais”- sako Šiaulių miesto savivaldybės tarybos sekretorius Vaclovas Vingras.

Nuo du tūkstantųjų metų miesto garbės piliečio vardas suteiktas dvidešimt devyniems asmenims, du iš jų yra užsienio piliečiai, šeši jau išėję Anapilin. Tradiciškai išrinkti trys Šiaulių miesto garbės piliečiai pagerbiami rugsėjo vienuoliktą iškilmingo Šiaulių miesto tarybos posėdžio metu.

Šaltinis
Šiaulių apskrities televizija
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją