Pasak Vilniaus apygardos administracinio teismo atstovės Sigitos Jacinevičienės-Baltaduonės, skundą nagrinėjęs teisėjas nusprendė V. Paulausko bylą persiųsti Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui (LVAT), kuris turėtų ją perduoti nagrinėti kitam tos pačios pakopos teismui.

V. Paulauskas į teismą kreipėsi, nes buvo nubaustas dėl ne vietoje pastatyto savo automobilio – vienas jo kaimynas birželio 24-ąją apie 7.30 val. sostinės Antakalnio mikrorajone iškvietė policiją, nes negalėjo išvažiuoti iš garažo. Jį Joninių rytą buvo užstatęs Naujosios Sąjungos (NS) pirmininko sūnus.

Administracinio teisės pažeidimo bylą išnagrinėjęs Kelių policijos Organizacinio poskyrio pareigūnas už Kelių eismo taisyklių pažeidimą V. Paulauskui skyrė 65 litų baudą. Tačiau tėvo pėdomis sekantis prokuroras nepanoro jos mokėti – pasiskundė teismui.

V. Paulausko skunde teigiama, kad pagal įstatymus administracinius teisės pažeidimus padariusiems teisėjams ir prokurorams nuobaudas gali skirti tik teismas. Prokuroras siekia, kad policijos nutarimas būtų panaikintas.

Bylos nagrinėjimo metu paaiškėjo, kad V. Paulauskas policijoje buvo nenurodęs savo pareigų, nes esą jo niekas neklausė.