A. Morkūnienė iki šiol ji dirbo Valstybės kontrolės 1-ojo audito departamento direktoriaus pavaduotoja. Ji yra buvusi Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos sekretorė bei viceministrė, taip pat yra dirbusi Prezidentūroje.

Televizijos žurnalistė J. Mudėnienė bus atsakinga už ministro ryšius su visuomene bei žiniasklaida. Ji yra dirbusi Seimo Pirmininko atstove spaudai.

Du D. Jankausko komandos nariai buvo paskelbti dar pirmąją ministro darbo dieną. Tuomet į darbą buvo priimta viceministrė Audra Mikalauskaitė, kuri, kaip ir anksčiau, kuruos darbo rinkos ir užimtumo bei socialinės paramos klausimus, bei padėjėjas Tomas Čepononis. Jis bus atsakingas už darbą su nevyriausybinėmis organizacijomis, bendradarbiavimą su valstybinėmis institucijomis.

Viceministrė A. Mikalauskaitė ir T. Čepononis dirbo ir su buvusiu socialinės apsaugos ir darbo ministru Rimantu Jonu Dagiu.

Vietoj galimų trijų viceministrų D. Jankauskas dirbs su dviem. Kaip ir anksčiau, ministerijoje dirbs du ministro patarėjai.

ELTA primena, kad atnaujintoje Vyriausybėje pasikeitė tik socialinės apsaugos ir darbo ministras. Vietoj R. J. Dagio, kuris išrinktas Seimo Socialinės apsaugos ir darbo komiteto pirmininku, ministro postą užėmė buvęs šio komiteto vadovas D. Jankauskas.

D. Jankauskas ministro pareigas eiti pradėjo liepos 23-iąją.