Vilniaus apygardos teismo teisėja Rūta Burdulienė paskelbė, kad priima „Gremintos“ atsisakymą nuo ieškinio ir ieškovei grąžina sumokėtą žyminį mokestį. Šios teismo nutarties trečiadienį neatvyko išklausyti nei ieškovės, nei Seimo atstovai. Tiesa, posėdyje pasirodė tik „Smulkiam urmui“ atstovaujantis advokato padėjėjas.

Ilgą laiką Seimą maitinusi „Greminta“ Vilniaus apygardos teismui buvo apskundusi patalpų bei įrangos nuomos konkursą, kurį iš trijų dalyvavusių bendrovių laimėjo su Seimo nario Vidmanto Žiemelio sūnumi Gediminu siejamas „Smulkus urmas". Jis už patalpų nuomą pasiūlė didžiausią kainą - 33 333 litus per mėnesį.

Anksčiau skelbta, kad nuo rugsėjo „Greminta“ bus likviduota.

DELFI primena, kad „Smulkus urmas“ Seimą maitina nuo gegužės, kai buvo pripažinta konkurso laimėtoja. Anksčiau ne kartą bandyta išnuomoti patalpas, kuriomis daugelį metų išskirtinėmis sąlygomis naudojosi valstybės įmonė „Greminta“, tačiau - nesėkmingai.

Pirmą kartą konkursas dėl patalpų nuomos skelbtas 2007 metais, kai kilus vadinamajam privilegijų skandalui nustatyta, jog „Greminta“ parlamente dirbo „šiltnamio sąlygomis“ - nemokėjo nei už patalpų nuomą, nei už komunalines paslaugas. Tačiau konkursas neįvyko nei tuomet, nei pakartotinai skelbtas praėjusiais metais, neatsiradus įmonėms, nustatytomis sąlygomis norinčioms teikti maitinimo paslaugas Seime. Neįvykus konkursams, su „Greminta“ buvo pasirašyta sutartis, kurioje nurodoma, kad įmonė dirbs iki konkursas įvyks.