Minia dar labiau suirzo, kai skyriaus darbuotoja Virginija pasiūlė nesikankinti ilgiausioje eilėje, o ateiti kitą dieną. Žmonės šaukė, kad nebeturi ko valgyti, todėl rytojaus nelauks, stovės kiek reikia.

Raudonojo kryžiaus darbuotoja sako, kad nemokamo maisto davinio žmogus gali ateiti, kai pajamos vienam šeimos nariui mažesnės nei 525 litai. Kas kartą nemokamo maisto ateina vis daugiau žmonių. Virginija sako, kad visi jie kalba tą patį- nebeturi darbo, negauna algų, jos sumažintos, šeimos pajamos katastrofiškai sumažėjo, todėl kilogramas kruopų ir cukrus šeimą gelbsti nuo bado.

Užmiestyje gyvenantys žmonės supyksta, kai kas nors stebisi, kodėl jie neužsiaugina maisto savo darže, bet iš kelių vagų bulvių šeimos išmaitinti neįmanoma. Kitas vyriškis sako, kad visą laiką dirbęs mieste, apie žemės ūkį negalvojęs, neturi nei įrankių kelių arų žemei apdirbti, nei įgūdžių daržininkystei, ne sąlygų daržovėms žiemą laikyti.

Dukros šeimai kruopų ir cukraus atvažiavęs neįgalus pagyvenęs žmogus guodėsi, kad turi tris anūkus, dukra negauna darbo, o žento alga –apie 1000 litų. Nors dukra gyvena ne mieste, tačiau neturi nė lopinėlio žemės, kur galėtų ką nors sodinti. Trims anūkams bulvių savo darže užaugina neįgalus senelis.

Raudonojo kryžiaus darbuotoja sako, kad fotografuoti nematytas eiles prie nemokamų kruopų pradėjo vasarį. Žmonės maisto davinių stovėjo net per pūgą.

Vien Šiaulių rajone nemokamo maisto pageidauja apie 10 tūkstančių gyventojų. Raudonasis kryžius skaičiuoja, kad kiekvieną kartą, kai atvežama nemokamų davinių, jų pageidauja šimtu daugiau žmonių, nei iki tol.

Skaičiuojama, kad rudenį nemokamų kruopų gali ateiti apie 11 tūkstančių Šiaulių rajono gyventojų.

Šaltinis
Šiaulių apskrities televizija
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)