Vilniuje Kalnų parke veikė kariškos technikos ir ginkluotės paroda, vyko kariški žaidimai, danguje akrobatinius viražus raižė lėktuvai, buvo kariškos košės ir muzikos. Sekmadienį Rukloje švenčiant Kariuomenės dieną buvo pašventinta Lietuvos alergiškų vaikų klubų asociacijos vėliava.

Į Ruklos Lietuvos Didžiojo etmono Jonušo Radvilos mokomąjį pulką atvyko 540 bronchine astma sergančių Lietuvos vaikų iš 28 vaikų astmos klubų, pranašė Jonavos vaikų astmos klubas "Debesėlis".

Susirinkusiems vaikams buvo surengtos ekskursijos po karinį dalinį, vaikai aplankė etmono Jonušo Radvilos muziejų. Vyresni nei 12 metų vaikai apžiūrėjo karinę techniką ir ginkluotę, taip pat lazerines šaudyklas ir turėjo galimybę pašaudyti lazeriniais šautuvais.

Jaunesniesiems po ekskursijos buvo surengtas koncertas. Kiekvieną vaikų grupę ekskursijų metu lydėjo po vieną Ruklos mokomojo pulko karį.

Šioje šventėje buvo pakviesti dalyvauti prezidentas Rolandas Paksas, sveikatos apsaugos ministras Juozas Oleka, Lietuvos kariuomenės vadas generolas majoras Jonas Kronkaitis, kadenciją baigęs prezidentas Valdas Adamkus, bendrovės "Achema" valdybos pirmininkas Bronislovas Lubys.

Partizanų pagerbimo, kariuomenės ir visuomenės vienybės diena Lietuvoje švenčiama trečiąjį gegužės sekmadienį.