Ministras neatmeta galimybės, kad Šilutės bei Šilalės rinkimų apygardoje kandidatuos ir antrajai kadencijai.

Opozicijos atstovai neseniai atkreipė dėmesį, kad daugiau kaip 40 šalies savivaldybių, Vyriausybei paskirstant papildomas lėšas vieškeliams tiesti ir remonto darbams, negavo nė cento.

Projektą rengė ministerija

Pagal Susisiekimo ministerijos parengtą projektą, papildomų pinigų keliams tvarkyti balandžio mėnesį Vyriausybė skyrė penkiolikai šalies savivaldybių. Z.Balčytis pasiūlė Vyriausybei 1 mln. litų skirti dviem Šilutės rajone esančio Žemaičių Naumiesčio gatvėms remontuoti. Ministras yra gimęs šiame miestelyje.

Dar per pusę milijono litų nutarta skirti per Z.Balčyčio rinkimų apygardą nusidriekusių Uostadvario bei Bumbuliškių-Šlapėnų keliams sutvarkyti.

Ministro iniciatyva neliko nuskriaustas ir kitas jo rinkimų apygardai priklausantis Šilalės rajonas. Šio rajono keliams sutvarkyti papildomai skirta per 1 mln. litų.

Bando įsiteikti rinkėjams

Seimo Jungtinės ir liberalų frakcijos vadovas Eligijus Masiulis įsitikinęs, kad tai - klasikinis pavyzdys, kai lėšos skirstomos ne pagal projektų svarbą, bet bandant įtikti savo rinkėjams. Opozicijos atstovas mano, jog Šilalės ir Šilutės keliams remontuoti finansavimas skirtas neatsitiktinai: „Kažkodėl Alytaus keliams tvarkyti pinigų nebuvo skirta, o juk ten keliai irgi ne patys geriausi".

E.Masiulis teigė, kad Z.Balčytis įsipainiojo į interesų konfliktą: „Jų neišvengdavo ir ankstesni ministrai, kurie pirmiausia skubėdavo tvarkyti kelių gimtinėje ir uošvijoje arba siekdami pelnyti rinkėjų simpatijas".

Turėtų atsisakyti mandato

Liberalo nuomone, interesų konfliktų pavyktų išvengti, jeigu parlamentarai vienu metu negalėtų būti ir Vyriausybės nariai. Politiko teigimu, Seimo nariai dabar turi nevienodas sąlygas: „Gerai, kad ministrai rūpinasi rinkėjais, tačiau kiek turės pasikeisti ministrų, kad būtų suremontuoti visų rinkimų apygardų keliai?

Liberalai anksčiau siūlė keisti įstatymus ir uždrausti politikams vienu metu užimti du postus. „Tai šiek tiek užkirstų kelią ministrams piktnaudžiauti tarnybine padėtimi. Jie būtų atriboti nuo tiesioginių interesų", - kalbėjo liberalas.