Dar likus kelioms valandoms iki šventės atidarymo, vieni žmonės traukė miesto stadiono pusėn, kiti rinkosi prie savivaldybės, mat čia turėjo prasidėti teatralizuotos eitynės.

Griaudžiant orkestro maršams, Kėdainių gatvėmis žygiavo šarvais ir kardais apsiginklavę riteriai, viduramžių rūbais pasipuošę koncerno "Vikonda" darbuotojai – taip pažymėtas Lietuvos 1000-metis. Eisenoje šelmiškai kraipėsi spalvingai pasidabinę juokdariai, lingavo ledų porcijos muliažas, ūžė ledus gabenančių automobilių kolona, mirgėjo balionai. Eisenai priartėjus prie savivaldybės, sugriaudėjo fejerverkai, o ant grindinio pažiro spalvotas konfeti lietus.

Prie iškilmingos eisenos prisijungus šventės rengėjams, svečiams iš šalies ir užsienio – politikams, verslininkams, pramogų pasaulio atstovams bei paprastiems miestiečiams, žmonių minia patraukė į miesto stadioną, kurio atsarginėse aikštėse šiemet vyko dvyliktoji Ledų šventė.

Į sceną su dukra Juste pakilęs europarlamentaras Viktoras Uspaskichas pasveikino keliasdešimt tūkstančių kėdainiškių, o šie savo ruožtu – politiką, kuris išvakarėse atšventė 50-metį.

Susirinkusius linksmino neseniai susikūręs merginų duetas „Diamonds“, scenos senbuviai Irena Starošaitė ir Žilvinas Žvagulis, žinomi Rusijos atlikėjai – Julija Savičeva, „Bajan mix“, „Assorti“. Žiūrovai kartu traukė gerai žinomus rusiškus hitus ir trypė pagal virtuoziškas bajano melodijas.

Didžiausią azarto ir emocijų pliūpsnį sukėlė keletą kartų virš minios ratus apsukęs malūnsparnis, pažėręs nekantriai lauktą „ledų lietų“. Pagautus žetonus suaugusieji ir vaikai skubėjo išsikeisti į ledus aikštėje stovinčiuose ledų automobiliuose. Šventės dalyviams nemokamai buvo išdalinta keliasdešimt tūkstančių ledų porcijų. Skaičiuojama, kad šiemet į renginį galėjo suplūsti iki 60 tūkst. žmonių.