”Kadangi šventasis Brunonas yra kankinys, tai ir paminėti šitą tūkstantmečio Lietuvos vardą Kryžių kalne yra labai simboliška ir labai tinkama. Kadangi į Kryžių kalną sunešta daug skausmo, daug meilės, daug aukos, daug pasišventimo. Tai tokia, manau, pati tinkamiausia vieta atšvęsti šį gražų Lietuvos vardo tūkstantmetį Kryžių kalne”, - sako Šiaulių vyskupas Eugenijus Bartulis.

Kryžių kalnas savo dydžiu ir unikalia istorija yra visame pasaulyje vienintelis toks dvasinės kultūros objektas, vadinamos sakralinio meno paminklu.

Pasaulyje kryžių kalnas ypač išgarsėjo, kai čia 1993 m. rugsėjo 7 d. Lankėsi Popiežius Jonas Paulius II ir, dalyvaujant 100 tūkstančių maldininkų, aukojo Šv. Mišias. 1994 m. čia pastatytas kryžius su Popiežiaus Jono Pauliaus II Lietuvai dovanotu Krucifiksu. Šiuo metu Kryžių kalne yra per 50 tūkstančių įvairiaus dydžio kryžių.

”Su visu širdies džiaugsmu kviečiu kiekvieną nebūti abejingiems, džiugiai aplankyti Kryžių kalną. Nežiūrint į tai, koks bus oras. Šventajame rašte parašyta: saulė šviečia ir lietus lyja ant gerųjų ir ant blogųjų – ant visų žmonių vienodai”, - sako Šiaulių vyskupas Eugenijus Bartulis
Šią piligrimystės dieną Šiaulių vyskupas Eugenijus Bartulis kviečia visus tikinčiuosius dalyvauti Kryžių kalno iškilmėje ir kartu švęsti tikėjimo liudijimą.

Liepos 26 dieną - sekmadienį 10 val. Piligriminis žygis į Kryžių kalną prasidės iš Šiaulių katedros; 13.30 val. – Ekumeninės pamaldos; 15 valandą aukojamos Šv. Mišios Kryžių kalne.

Šaltinis
Šiaulių apskrities televizija
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją