Tačiau ne visi parlamentarai buvo draugiškai nusiteikę V.Bulovo atžvilgiu.

"Dar prieš paskirdamas ministrą prezidentas pareiškė, kad Lietuvoje Vidaus reikalų ministerijos klausimai bus sprendžiami tik su premjeru A.Brazausku. Susidaro įspūdis, kad mes turėsime ne patį geriausią vidaus reikalų ministrą ir norisi pareikšti nuoširdžią užuojautą gerbiamam Virgilijui", - replikavo opozicinės Seimo Jungtinės ir liberalų frakcijos narys Algirdas Gricius.

V.Bulovo atžvilgiu skeptiškai buvo nusiteikusi ir opozicinės Tėvynės sąjungos - konservatorių frakcijos narė Rasa Juknevičienė.

"Nedalyvavau ministro priesaikoje, nes po truputį devalvuojamas priesaikos tekstas. Kai kurie ministro biografijos faktai rodo, kad kaip tik priesaikos žodžiai būti ištikimu Lietuvai buvo pažeisti ne kartą jo gyvenime. Paskutinieji įvykiai, kad buvo ginami ne Lietuvos interesai tranzito į Karaliaučių epopėjos istorijoje, kaip tik tai patvirtina", - sakė R.Juknevičienė.

Pernai rudenį kilo tarptautinis nesusipratimas, kai V.Bulovas įtemptų derybų dėl Kaliningrado tranzito metu pateikė Danijai nesuderintus su Lietuvos vadovybe ir diplomatinėmis institucijomis pasiūlymus, kaip suartinti Lietuvos ir Rusijos pozicijas.

V.Bulovo konfidencialiai pasiūlyta schema sukėlė Europos Sąjungai tuomet pirmininkavusios Danijos atstovams nuostabą ir abejonių, kokių pozicijų Lietuva iš tiesų laikosi: vykdyti duotus įsipareigojimus laikytis Šengeno sutarties ar ieškoti, kaip juos apeiti.

Schemai iškilus viešumon, oficialūs Lietuvos derybininkai su ES bei vykdomoji valdžia nuo jos atsiribojo, pakartoję, kad Vilnius nesitraukia nuo įsipareigojimų Europos Sąjungai ir yra už lanksčius Kaliningrado tranzito problemos sprendimus, tačiau nepažeidžiančius Lietuvos suverenumo ir Šengeno sutarties reikalavimų.

R.Juknevičienei suabejojus naujojo vidaus reikalų ministro tinkamumu, V.Bulovo stojo ginti valdančiosios socialdemokratų daugumos atstovai.

"Kaip žinote, Kaliningrado derybos labai sėkmingai baigėsi. Abejoju, ar taip atsitiktų esant liberalų ir konservatorių vyriausybei. Vakar Lietuva ir Rusija pasirašė readmisijos sutartį ir Virgilijaus Bulovo nuopelnas čia yra labai didelis" , - replikuodamas konservatorei sakė socialdemokratas Gedminas Kirkilas.

G.Kirkilo kritikos susilaukė ir liberalai. Socialdemokrato nuomone,"liberalai pamiršta liberalios demokratijos vertybes, nes kritikuoti žmogų dar nepradėjus jam dirbti - tai jau gėda". Šiai G.Kirkilo nuomonei pritarė ir socialdemokratas Mykolas Pronckus, minėdamas, kad "tik pas čigonus yra priimta dar nepradėjus dirbti imti kritikuoti".

Pirmadienį prezidentas Rolandas Paksas po susitikimo su Seimo pirmininku ir premjeru pasirašė dekretą dėl vidaus reikalų ministerijos sekretoriaus V.Bulovo skyrimo vidaus reikalų ministru.

Kaip žurnalistams sakė prezidento atstovas spaudai Rosvaldas Gorbačiovas, R.Paksas priėmė sprendimą, ministrui pirmininkui Algirdui Brazauskui prisiėmus asmeninę atsakomybė už padėtį vidaus reikalų sistemoje.

63 metų V.Bulovo kandidatūrą vietoj atsistatydinusio Juozo Bernatonio prezidentui pateikė premjeras A.Brazauskas.

V.Bulovui jau teko dirbti VR ministru 1996 metų vasarį - gruodį. Jis taip pat yra buvęs užsienio ministro patarėju ir Lietuvos ambasadoriumi Kazachstane. 2001- 2002 m. V.Bulovas dirbo vidaus reikalų viceministru, o nuo praėjusių metų gegužės dirba šios ministerijos sekretoriumi.

Vidaus reikalų ministerijoje V.Bulovas iki šiol kuravo Informacinės politikos departamentą ir Tarptautinių ryšių ir Europos integracijos departamentą.

J.Bernatoniui teko atsistatydinti dėl nepagrįstų kaltinimų policijos generaliniam komisarui V.Grigaravičiui toleravus neteisėtą informacijos rinkimą apie valstybės pareigūnus. Dekretą dėl J.Bernatonio atleidimo iš pareigų prezidentas pasirašė praėjusią savaitę.