Pasak N.Bakienės, šiais metais buvo patikslintos Klaipėdos miesto paplūdimių ribos, nes žmonių prašymu Smiltynėje, šalia vyrų paplūdimio, bus įrengtas nudistų paplūdimys.

Šiais metais daugiausia dėmesio ir lėšų skirta Smiltynės poilsio zonos sutvarkymui. Šiam tikslui išleista apie 1,5 milijonų litų, kurie buvo sukaupti renkant rinkliavą už įvažiavimą į Klaipėdos miesto savivaldybės administruojamą Kuršių nerijos nacionalinio parko dalį.

Pasak N.Bakienės, už šias lėšas visiškai atnaujintas paplūdimių inventorius - nupirkta 40 suolų, 100 šiukšlių dėžių, 40 persirengimų kabinų, atnaujinti informaciniai stendai.

Smiltynėje taip pat sutvarkytas kelio nuo Jachtų klubo iki Jūrų muziejaus apšvietimas, atstatytas sveikatingumo takas per mišką, suremontuoti asfalto dangos keliai į paplūdimius, įrengti lentiniai takai per kopas ir t.t

200 tūkst. litų išleista 9-ių tualetų tvarkymui - pakeista stogų danga, sienos ir grindys išklotos apdailos plytelėmis. Už dalį lėšų gelbėtojams nupirktos 4 irklinės valtys, kateris ir vandens motociklas.

Rengiamas ir automobilių stovėjimo aikštelės prie Senosios smuklės kalno projektas. Pasak N.Bakienės, aikštelė turėtų būti įrengta rudenį.

Kitiems Klaipėdos paplūdimiams sutvarkyti skirta mažiau lėšų - pirmajame ir antrajame Melnragės, Girulių ir Invalidų paplūdimiuose išvalytas smėlis, atvežtas perdažytas ir suremontuotas inventorius iš Smiltynės - šiukšlių dėžės, persirengimo kabinos ir suolai.

Gelbėjimo tarnybos Klaipėdos paplūdimiuose pradės dirbti nuo gegužės 15 dienos .

Neringoje nuo gegužės 1 dienos visiškai parengtas ir veikia Nidos paplūdimys, kuriam jau antrus metus suteikta Mėlynoji vėliava, reiškianti, kad paplūdimys atitinka Europos Sąjungos (ES) standartus.

Bendrovės "Neringos komunalininkas" direktorius Arūnas Burkšas BNS sakė, kad Nidos paplūdimyje išvalytas smėlis, pastatytos kabinos, suoliukai, šiukšlinės, dirba gelbėtojų komanda.

Smėlis jau išvalytas ir Juodkrantės paplūdimyje, kuris pradės dirbti nuo gegužės 15 dienos. Pervalkos, Preilos paplūdimiuose vasaros sezonas prasidės nuo birželio 1-os dienos.

Pasak A.Burkšos, Mėlynosios vėliavos paplūdimiuose turi būti atliekami vandens tyrimai, užtikrinta gera sanitarinių paslaugų kokybė.

Atsižvelgdama į tai Neringos savivaldybė iš biudžeto skyrė beveik 328 tūkst. litų įsigyti 5 moderniems mobiliems tualetams - du iš jų nuolat stovės Nidos ir Juodkrantės paplūdimiuose. Pasak A.Burkšos, šiuose moderniuose tualetuose, pritaikytuose ir žmonėms su negalia, bus elektra, karštas vanduo.

Bendrovės "Neringos komunalininkas" atliekami vandens tyrimai rodo, jog paplūdimiuose vanduo yra švarus.

Palangos paplūdimiai taip pat ruošiami naujam vasaros sezonui. Visas inventorius - suoliukai, kabinos, šiukšlių dėžės - turi būti atvežtas iki gegužės 25 dienos. Tą dieną pradės dirbti ir gelbėtojų komandos.