Trečiadienį V.Valkiūnas prisidėjo prie naujai įkurtos Seimo "Ąžuolo" frakcijos, o penktadienį parašė pareiškimą priimti jį į Seimo Tautos prisikėlimo partijos (TPP) frakciją.

V.Valkiūnas BNS sakė, jog į TPP frakciją perėjo dėl Ąžuolo ir Liberalų sąjūdžio frakcijų sprendimo sudaryti koaliciją - šis jam buvo netikėtas.
"Todėl, kad neperspėję automatiškai įtraukė pas Liberalų sąjūdį", - motyvą, kodėl paliko "ąžuolus", nurodė V.Valkiūnas.

Jis taip pat tvirtino, jog apie ketinimus sudaryti sąjungą su liberalais jam nebuvo pranešta. "Ne, aš išgirdau tik posėdžių salėj, ir kolegos matė mano veido išraišką. Jis (Seimo pirmininkas - BNS) pažadėjo, kad nei pavadinimo, nei koalicijų su liberalais nebus taip. Aš prieš laukinį liberalizmą, ir matau, kur tempia visi šitie liberal-anarchistai", - sakė V.Valkiūnas.

"Ąžuolo" frakcija įkurta trečiadienį, skilus TPP frakcijai. Iš pastarosios pasitraukė 7 Seimo nariai: Seimo pirmininkas ir TPP lyderis Arūnas Valinskas, jo žmona Inga Valinskienė, Antanas Nedzinskas, Dainius Budrys, Asta Baukutė, Vincas Babilius, Arūnė Stirblytė. Aštuntasis šioje frakcijoje buvo liberalcentristus palikęs V.Valkiūnas.

Pasitraukus V.Valkiūnui "Ąžuolo" frakcijoje liko 7 nariai - minimalus parlamentarų skaičius, būtinas įkurti frakciją.

TPP frakciją dabar sudaro 13 narių.