BNS žiniomis, valdyba ketina siūlyti iš TPP narių išbraukti Seimo narius Aleksandrą Sacharuką, Laimontą Dinių, Ligitą Kernagį ir aplinkos viceministrą Valdemarą Stančiką.

Tokį sprendimą turėtų priimti senoji TPP valdyba, mat kovą per suvažiavimą patvirtinti nauji partijos įstatai nėra įregistruoti Teisingumo ministerijoje, todėl negalioja. Tokiu atveju galios neturi ir remiantis naujais įstatais išrinkti partijos valdymo organai.

Savo ruožtu buvusius bendražygius šalinti iš partijos grasina ir kita stovykla. Penktadienį ketinama šaukti TPP frakcijos prezidiumo posėdį ir taip pat spręsti, ar nevertėtų šalinti Seimo TPP frakciją palikusius „prisikėlėlius".

Šalinimo priežastimi gali tapti prieš Seimo rinkimus pasirašyti pasižadėjimai, kad į parlamentą išrinkti TPP Seimo nariai, palikę šios partijos frakciją, privalo atsisakyti ir tautos išrinktojo mandato.

Pasak Seimo TPP frakcijos seniūno Laimonto Diniaus, dėl teisinių kazusų, į kuriuos patekusi partija, narių šalinimas iš partijos nieko neišspręs. Anot jo, aiškumo į susiklosčiusią padėtį gali įnešti tik partijos suvažiavimas, kuris galėtų įvykti rudenį.

Trečiadienį dėl vidaus nesutarimų skilo Seimo TPP frakcija. Aštuoni parlamentarai paskelbė įkuriantys Ąžuolo frakciją. Jos nariais tapo iki TPP frakcijai priklausę Seimo pirmininkas ir TPP lyderis Arūnas Valinskas, jo žmona Inga Valinskienė, Antanas Nedzinskas, Dainius Budrys, Asta Baukutė, Vincas Babilius, Arūnė Stirblytė ir liberalcentristus palikęs Valdemaras Valkiūnas.

„Prisikėlėlių" frakcijoje liko 12 narių.

Pagal koalicijos sutartį TPP priklauso du ministrų - aplinkos ir kultūros - ministrų portfeliai, Seimo pirmininko, dviejų parlamento komitetų vadovų kėdės.