Tamsia suknele ir švarku pasipuošusi D. Grybauskaitė, pasak A. Lydekos, idealiai pasirinko aprangą. "Tai kartu ir dalykinė apranga, ir puošnu. Labai gerai pasirinkta, neįmanoma kritikuoti", - teigė protokolo specialistas.

Pasak jo, aprangos kodui nenusižengė ir naujosios valstybės vadovės atėję pasveikinti aukštas pareigas užimantys asmenys bei juos lydintieji, taip pat ir išskirtinai ryškiai apsirengusi parlamentarė, Seimo Pirmininko žmona Inga Valinskienė. Ji iškilmingiems renginiams pasirinko margai rožinę suknelę ir ryškiai rožinį švarkelį.

"Moteris, o kartu ir Seimo narė, šventė tą dieną ir užtat norėjo ypač išskirtinai apsirengti. Aprangos kodo ji nepažeidė, tačiau pasistengė, kad būtų išties išskirtinai, matomai, ryškiai apsirengta. Tokią ypatingą progą ji norėjo atšvęsti ir labai šauniai padarė", - teigė A. Lydeka.

Protokolas ekspertas nepastebėjo jokių pažeidimų ir dėl pačių iškilmių. Tačiau, pasak A. Lydekos, jos buvo išskirtinės dėl to, kad nebuvo surengtas priėmimas.

"Matyt, nė vienoje valstybėje, nė viename krašte tokio atvejo nebuvo, kad nebūtų priėmimo inauguracijos proga. Pasirinkimas jo neorganizuoti galėtų reikšti vienintelį dalyką - taupymą", - sakė A. Lydeka.