Pliaupęs lietus neišgąsdino šventės dalyvių – susirinkusi minia dvi valandas kartu su šalies vadove klausėsi žvaigždžių dainų ir sveikinimų prezidentei.

D.Grybauskaitė koncerto klausėsi ir muzikantams plojo sėdėdama po skėčiu tarp premjero Andriaus Kubiliaus ir Atkuriamojo Seimo pirmininko Vytauto Landsbergio su sutuoktinėmis.
Koncertą pradėjo saksofonininko Petro Vyšniausko ir Veronikos Povilionienės pasirodymas.

"Mes jus palaikome šiandien, ryt ir visada“, - koncerte dalyvavusių atlikėjų vardu prezidentei sakė renginio vedėja Neringa Čereškevičienė. 

Vakaro metu sulytą publiką linksmino ir, pasak D. Grybauskaitės, „atidavė viską, ką turi geriausia“ Neringa ir „Telebimbam“, Gintarė Jautakaitė, Jurga, „Antis“, „Skamp“, „In Culto“, Linas Adomaitis, Chorai „Ažuoliukas“ ir „Liepaitės“, Rafailas Karpis, Marijonas Mikutavičius. 

Koncerto pabaigoje Česlovas Gabalis su „Ąžuoliuku“ atliko legendinę dainą „Pabudome ir kelkimės“. 

Visi atlikėjai sutiko koncertuoti nemokamai. Koncertą tautai D. Grybauskaitė pasirinko vietoje per inauguracijos iškilmes įprasto priėmimo Prezidentūroje. 

N. Čereškevičienės kalbinami susirinkusieji prezidentei negailėjo linkėjimų ir patarimų: „galvokit savo galva“, „kad neskriaustų dėstytojų“, „kad būtų tiesiog laiminga“. Buvo palinkėjusių neprarasti tokių gyvenimo malonumų kaip šypsotis, būti linksmai, rinkti žemuoges pievoje. V.Landsbergis D. Grybauskaitei palinkėjo neprarasti žavingos šypsenos.

Ne visi linkėjimai buvo linksmi.

„Neleiskit Vyriausybei nuskurdinti pačių neturtingiausių“, - rėžė vienas vyras. 

G.Jautakaitei D.Grybauskaitė primena Anglijos karalienę 

„Niekada labai nesijaudinu ir labai nebijau, bet šįkart kojos tirtėjo. Bet aš manau, kad čia dėl progos iškilmingumo ir didingumo, negu iš baimės suklysti. Labai nuostabu, jausmas nepakartojamas, man iki šiol galvoje nesutelpa, kad Lietuva turi tokią gražią prezidentę, tokią protingą moterį. Man ji tiesiog primena karalienę Elžbietą II-ąją”, - DELFI įspūdžiais po koncerto dalijosi G. Jautakaitė. 

JAV gyvenanti dainininkė koncerte atliko „Baltiją“, sukurtą Baltijos kelio paminėjimui.

„Parinkau ją dėl iškilmingumo“, - sakė G. Jautakaitė. 

Kasmet į Lietuvą sugrįžtanti dainininkė pasakojo, kad jausmą grįžtant į gimtinę sunku sudėti į žodžius. Pasak jos, jau kai prieš keletą mėnesių perkamas bilietas į Lietuvą, apima ypatingas jausmas.

„Už poros dienų išvykstu, buvau čia ilgiau nei bet kada, daugiau nei du mėnesius. Išsirinkome prezidentę – išvykstu jausdama, kad Lietuva tikrai yra gerose protingos asmenybės rankose, Lietuva pilna vilties ir kažkokio atgimimo“, - teigė G. Jautakaitė. 

Dainininkė su didžiausiu nekantrumu žiūrės, kas bus toliau ir, pirmai progai pašaukus, žada lėkti į pagalbą, jei tik jos Lietuvoje prireiks. 

A.Kaušpėdas jautėsi kaip giminės baliuje

Prieš koncertą prezidentė susitiko su nemokami koncertuoti sutikusiais atlikėjais.

„Mes nuoširdžiai pakalbėjome, dar labiau pažinome, koks ji šiltas, geras, teisingas žmogus ir kad linkusi diskutuoti, padėti, neužsidaryti Prezidentūroje, o kažkaip bendrauti su visuomene“, - aiškino L. Adomaitis. 

L.Adomaitis kalbėjo, kad prezidentės laukia atsakingas darbas visoms šalims nedėkingu metu.

„Bet man patiko prezidentės požiūris, kad mes, būdami vieningi, krizes išgyvensime. Jai linkiu neprarasti pasitikėjimo savimi ir būti geru vadu, kuris užkrėstų kitus žmones neiti į gatves su akmenimis, be reikalo nemitinguoti, o pasistengti susitelkti ir suprasti, kad krizės liečia ne tik Lietuvą, bet ir Latviją, Estiją, visas pasaulio šalis“, - kalbėjo dainininkas. 

„Jaučiuosi labai šeimyniškai – atrodo, kad vyksta kažkoks giminės balius. Ko gero, taip ir reikia su žmonėmis bendrauti - kalbu apie tai, kad atsisakyta grandiozinių balių, o kukliai ir paprastai bus pabendrauta. Paprastai rokerių niekas į tokias šventes nekviečia, aš džiaugiuosi, kad mus pakvietė“, - sakė „Anties“ lyderis Algirdas Kaušpėdas. 

Jis prezidentei linkėjo tapti nauju Lietuvos įvaizdžiu.

„Manyčiau, kad atgimimu galima laikyti tai, kad atėjo nauja karta – visiškai nežinanti, kas yra sovietiniai triukai. O sena jau baigia nueiti nuo scenos, tad mūsų laukia visiškai naujas laikotarpis“, - paklaustas, ar jis, kaip ir G. Jautakaitė, mato šalies atgimimą, teigė A. Kaušpėdas.