Departamentas prašo ministrų kabineto pritarimo šių 5 mln. litų valstybės biudžetui kainuosiančių žaidynių rengimui. Trečiadienį posėdyje Vyriausybė svarstė šį klausimą, tačiau kol kas jam galutinai nepritarta.

Posėdžio metu pasigirdo kaltinimų, esą pritarimas tokio renginio organizavimui būtų lėšų švaistymas ir kad departamentas, kurio vadovas Algirdas Raslanas Valstybės kontrolės išvadose paskelbtas neracionaliai ir neteisėtai naudojęs valstybės biudžeto lėšas, esą turėtų pats imtis žaidynių organizavimo, kiek leidžia jo įgaliojimai.

Pagal projektą žaidynės Šiaulių regione turėtų vykti 2010 metų birželio 25 - liepos 2 dienomis. Žaidynės turėtų būti finansuojamos iš "atitinkamų metų valstybės biudžete Kūno kultūros ir sporto departamentui patvirtintų bendrųjų asignavimų".

Projekto rengėjai teigia, kad Vyriausybei pritarus žaidynių vykdymui, būtų garsinamas Lietuvos vardas pasaulyje. Tačiau Teisingumo ministerija suabejojo, ar žaidynės iš tiesų turės "didelę naudą" formuojant šalies įvaizdį.

"Atsižvelgiant į tai, kad siūlomas renginys apima neolimpines sporto šakas, kurios, tikėtina, nėra itin populiarios ir keliančios didžiausią susidomėjimą, svarstytina, ar žaidynių organizavimas Lietuvoje iš esmės pasiektų nurodomą tikslą. (...) Be to, diskutuotina, ar minėtas tikslas ir siūlomos priemonės (žaidynių rengimas Lietuvoje) būtų proporcingos patiriamoms finansinėms išlaidoms", - teigiama ministerijos vertinime.

"Atsižvelgiant į sunkią ekonominę padėtį bei priemones, kurių imamasi siekiant ją stabilizuoti (darbo užmokesčio, įvairių socialinių išmokų mažinimas), siūlytume atsakingai įvertinti, ar Lietuva gali šiuo metu prisiimti Sutartyje nustatytas finansines prievoles ir jas tinkamai vykdyti sutartyje numatytu laiku", - rašo Teisingumo ministerija.

Valstybės kontrolė, atlikusi auditą KKSD, nustatė, kad Algirdo Raslano vadovaujamas departamentas pažeidė įstatymus neteisėtai panaudodamas apie 9 mln. litų biudžeto asignavimų lėšų.