Viena tokia transporto priemonė vidutiniškai kainuoja apie 1,5 mln. litų, antradienį pranešė LNK „Žinios“.

"Sumos siekia šimtus milijonų litų - laivai minininkai apie 190 milijonų, sunkvežimių sutartis apie 70 milijonų, kitos ten irgi dešimtimis milijonų", - sakė krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė.

Jos teigimu, dabar deramasi dėl galimybių atidėti mokėjimus. Esą kai kurie pirkiniai Lietuvai reikalingi, tačiau abejotina, ar techniką reikėjo pirkti krizės metu.

"Sunkvežimiai yra geri, bet ar jie tikrai Lietuvai pritaikyti važinėti asfalto keliais, tai kai kurie specialistai sako, kad ne. Kitas dalykas, kad galima gal buvo rasti kitokių išeičių. Iš tikrųjų šitas pirkinys man kelia daugiausia abejonių", - tvirtino R.Juknevičienė.

Buvęs kariuomenės vadas Jonas Kronkaitis sakė, kad dar brangiai kainuos sunkvežimių eksploatavimas. Mašinos pritaikytos vežti itin sunkius krovinius: kariuomenės techniką, konteinerius. Juos naudoti vertėtų nebent misijoje Afganistane, tačiau buvęs ministras tikina, kad jie pirkti Lietuvai.

"Mes pirmiausia orientavomės į Lietuvos kariuomenę čia, Lietuvoje, ir tik galimybė kaip tokia, kad galbūt kada nors panaudoti ir karinėse misijose", - savo pirkinius aiškino J.Olekas.

Pasak ministrės R.Juknevičienės, nutraukti ankstesnės valdžios pasirašytas sutartis kainuotų dar brangiau.

Krašto apsaugos ministerijos vadovybė dar kovo mėnesį pripažino susidurianti su sunkumais, kaip susimokėti tiekėjams už įsigyjamą ginkluotę ir karinę techniką. Visuomenėje taip pat buvo kilusios diskusijos dėl ministerijos sprendimu iš Jungtinės Karalystės įsigytų dviejų rekonstruotų ir modernizuotų minų paieškos laivų, bet Valstybės kontrolė nustatė, kad jie nupirkti teisėtai.