Corpus Christi bazėje svečiams buvo papasakota apie JAV karo laivyno išminavimo užduotis ir darbus Persijos įlankoje, taip pat pristatytos ten aptiktos Irako režimo klaidinimo priemonės. Pokalbių metu buvo aptartos Amerikos ir Baltijos šalių karinių jūrų pajėgų bendradarbiavimo išminavimo srityje galimybės ir perspektyvos.

Baltijos šalių kariuomenių vadai taip pat lankėsi oro bazėje Inglsaide, kur įsikūręs minų karybos mokymo centras, apžiūrėjo du JAV minų paieškos laivus "Kingfisher" ir "Avenger". Svečiai susipažino su laivų charakteristika, personalo komplektavimu, apžiūrėjo turimą ginkluotę.

Antradienį trijų Baltijos šalių kariniai vadai vyksta į Norfolką, o trečiadienį skris į Merilendą, esantį netoli Vašingtono.

Trečiadienį su Lietuvos, Latvijos ir Estijos kariuomenių vadais susitiks JAV jungtinio štabų viršininkų komiteto pirmininkas, vyriausiasis kariuomenės vadas generolas Richardas Myers (Ričardas Majersas). Po pietų nacionalinėse Arlingtono kapinėse vyks žuvusių karių pagerbimo ceremonija, kur pirmą kartą bus iškeltos Baltijos šalių vėliavos ir atliekami tų valstybių himnai, o kariniai vadai padės bendrą atminimo vainiką žuvusiems kariams.