Talkšos ežeras, pritraukiantis būrius lankytojų, iki šiol buvo nepritaikytas turizmo reikmėms – čia nėra net tualetų, tą pripažįsta ir miesto savivaldybės specialistai.

“Labai sudėtinga atsakyt, bet greičiausiai ten jų nebuvo, nei suolelių, nei šiukšliadėžių, todėl matydami tokią problemą ir teikiam projektą. Žmonių sambūris ten yra didžiulis, ypač atšilus orams, savaitgaliais ir problema yra ta, kad pietinė pakrantė jau buvo išvalyta, deja, atsitinka taip, kad žmonės šiukšles meta į vandenį“, - teigia Investicijų ir miesto plėtros skyriaus vedėja Aistė Žalevičienė.

Talkšos ežero pakrantes sutvarkyti bei gelbėjimo stotį rekonstruoti planuojama jau kitą vasarą.

“Už šitą projektą tvarkomos dviejų didelių vandens telkinių - tai Talkšos ežero ir Prūdelio pakrantės įrengiant viešuosius tualetus, pastatant suolelius, šiukšliadėžes. Vienas didžiulių objektų – renovuota gelbėjimo stotis prie Prūdelio, ji turės naudą ir tame, kad čia ateityje planuojamos vykstančios olimpinės sporto žaidynės”, - sako Šiaulių miesto savivaldybės Investicijų ir miesto plėtros skyriaus vedėja Aistė Žalevičienė.

Tuo tarpu senosios gelbėjimo stoties darbuotojai skundžiasi, kad lankytojai ne tik gadina ženklus, neleistinai vedžioja šunis po pliažą, čia kurį laiką nebeveikia ir fontanas, tačiau problemos tuom nesibaigia. Labiausiai gelbėtojai jaučiasi bejėgiai, kuomet lankytojai priekaištauja dėl antisanitarinių viešųjų tualetų sąlygų, kartu pripažįsta, kad ir pati gelbėjimo stotis atrodo apgailėtinai.

“Reik naujos gelbėjimo stoties. Žmonės skundžiasi tualetais, nes sako, kad labai baisūs tualetai, o ką mes galim padaryt – nieko”, - sako gelbėtojas Donatas Paulauskas.

Pasak savivaldybės specialistų, Talkšos ežeras turi tapti turizmo traukos centru, tačiau dar vienas didžiulis Tarptautinės irklavimo trąsos įrengimo projektas stringa - savivaldybė sunkmečiu ieško privačių investuotojų.
Šaltinis
Šiaulių apskrities televizija
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją