Nepatenkinti Vyriausybės siūlymu mažinti maksimalias motinystės ar tėvystės išmokas į Vilniaus gatves žadėjo išeiti mamos ir tėčiai. Vinco Kudirkos aikštėje vykstančio mitingo metu valdžios ketinta prašyta nemažinti maksimalių išmokų bei nežlugdyti ir taip menko Lietuvos gimstamumo.

Tikėtasi, kad į protesto akciją „Visos Lietuvos mamos ir tėčiai - vienykitės" susirinks apie tūkstantį tėvelių.

Mitingo metu turėjo skambėti muzika, pasisakyti protesto akciją palaikantys šou verslo atstovai, tėveliai. Susirinkusieji raginti atsinešti po žaisliuką ir sudėti į kubilą prie Vyriausybės rūmų, kad pirmadienį valdininkai atvykę į darbą rastų juos kaip simbolį, liudijantį, kad "Atimate viską, pasiimkite ir žaisliukus".

Protesto iniciatorius Darius Šaluga savivaldybės sprendimą neleisti organizuoti mitingo vadina politiniu.

"Mes informavome savivaldybę, kad renginį organizuos 9 žmonės, tokiam renginiui leidimo nereikia. Niekas negali uždrausti miestiečiams laisvai rinktis aikštėje", - sakė jis.

ELTA primena, kad, norėdama padėti finansinių sunkumų patiriančiai "Sodrai", Vyriausybė praeitą savaitę pritarė siūlymui, užuot mažinus motinystės išmokų dydį, įvesti pašalpų "lubas" - sumažinti maksimalią motinystės išmoką nuo 7 tūkst. 400 litų iki 3 tūkst. 800 litų. Motinoms, kurios šiuo metu gauna didesnę nei siūloma maksimalią motinystės pašalpą, valstybė neprimokėtą skirtumą grąžintų 2012-2014 metais. Galutinį žodį tars Seimas.