Valstybiniai auditoriai nustatė, kad Ginklų fonde lėšos automobilių nuomai naudojamos netaupiai. Fondas, kuriame dirbo 26 darbuotojai, naudojosi šešiais automobiliais, iš kurių penki – nuomojami. Įvertinę automobilių naudojimo intensyvumą, auditoriai konstatavo, kad institucija jai pavestas funkcijas galėjo atlikti ir su mažesniu automobilių parku. Vien transporto priemonių metinė nuoma Fondui atsiėjo beveik 80 tūkst. Lt.

Auditoriai priekaištų turėjo ir dėl Ginklų fondo direktoriui bei darbuotojams 2007 m. pabaigoje skirtų 35 tūkst. Lt vienkartinių išmokų: vadinamieji tryliktieji atlyginimai darbuotojams išmokėti iš 2008 m. Fondui skirtų lėšų, o ne panaudojant 2007 m. sutaupytas darbo užmokesčio lėšas.

Audito metu konstatuota, kad Fondas buhalterinėje apskaitoje netinkamai apskaitė iš valstybės biudžeto gautas ir panaudotas lėšas, dalį socialinės paramos išlaidų priskyrė darbo užmokesčio išlaidoms, netinkamai skaičiavo ligos pašalpas bei neapskaitė valdomų Giraitės ginkluotės gamyklos akcijų.

Ginklų fondas jau ėmėsi vykdyti valstybinių auditorių pateiktas rekomendacijas. Valstybės kontrolieriaus pavaduotojo sprendime nurodytus pažeidimus Fondas privalo pašalinti per 40 dienų. Apie audito metu nustatytus pažeidimus informuota Vyriausybė ir Seimo Audito komitetas.