„Tai, ką aš sužinojau iš (vidaus reikalų – DELFI) ministro apie šito departamento, vadovaujamo pono O. Šarmavičiaus – vieno iš socialdemokratų lyderių − elgesį, tai žinote, yra daugiau negu blogai. Jeigu valstybės tarnautojai tokiais būdais daro šitokią politiką, dezinformuodami žmones arba nuslėpdami tikrąją tiesą, tai jau yra atsakomybė didesnė ir tokie žmonės neturi dirbti tarnyboje, sukeldami tokią dezinformacijos bangą, dezinformuodami ir žurnalistus, tarp kitko“, - sakė R. Juknevičienė.

Vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis parlamentarus informavo, jog pavedė ištirti O. Šarmavičiaus veiksmus, mat situacija jau esą darosi netoleruotina. „Man tai yra netoleruotina situacija“, - piktinosi ministras ir pridūrė, kad, nors departamentas veikia prie ministerijos, tačiau kontrolei nepasiduoda, o pateikiama informacija dažnai būna klaidinga ir netiksli.

R. Palaitis, be kita ko, priminė, jog Seimui yra pateikęs teisės aktų projektus, kuriais norima reorganizuoti VTD, tačiau parlamentarai ministro siūlymams yra pritarę tik po pateikimo, o vėlesnius svarstymus nukėlė rudeniui. „Mano rankos dabar surištos“, - sakė liberalcentristų į Vyriausybė deleguotas ministras.

DELFI primena, kad praėjusią savaitę dienraštis „Verslo žinios“ paskelbė, jog valdantiesiems užsibrėžus atleisti apie 4 tūkst. valdininkų, iš tiesų valstybės tarnautojų skaičius birželio pradžioje buvo 615 etatų didesnis nei šių metų sausį.

Tuo metu vidaus reikalų ministras R. Palaitis teigė, kad perskaičiavus žiniasklaidos pateiktus skaičius apie valstybės tarnautojų didėjimą nustatyta, kad per penkis šių metų mėnesius dirbančiųjų valstybės institucijose padaugėjo ne 615, o tik 160. Politikas aiškino, kad ne visi valstybės tarnautojai yra nauji darbuotojai – esą dalis jų „migravo" iš dirbančiųjų pagal darbo sutartis.