„Savivaldybėje mums pasakė, kad šiais metais Vilniuje nė viename lauko renginyje nėra leidžiama prekiauti alkoholiu.

Bet tai – melas, nes per Kaziuko mugę alumi buvo prekiaujama. Niekas nenori prisiimti atsakomybės ir duoti leidimą“, – sakė šventę rengiančio Vilniaus baikerių klubo „Crazy In The Dark“ prezidentas Valdas Mackevičius.

Anot šventės rengėjų, savivaldybės darbuotojos baikerius išvadino narkomanais ir kitais nemaloniais žodžiais.

Šventę mėgo ir R.Paksas

Baikerių sezono atidaryme ne sykį yra dalyvavęs dabartinis šalies Prezidentas Rolandas Paksas, mėgstantis važinėti motociklu. Į Kalnų parke vyksiančią šventę rinksis motociklininkai ne tik iš Lietuvos, bet ir iš Latvijos, Lenkijos, Rusijos bei Baltarusijos.

Užsieniečius žinia apie savivaldybės draudimą stebina ir juokina – baikerių šventę be alaus sunku įsivaizduoti. Tokių problemų niekada neturėjo ir Kaune kasmet rengiamos baikerių šventės „Bike Show Millennium“ rengėjai.

Žada neįleisti nepilnamečių

Perkalbėti savivaldybės pareigūnų baikeriams kol kas nepadėjo ir pažadas aptverti Kalnų parko stadioną bei griežtai kontroliuoti įeinančius lankytojus.

„Pasirašėme sutartį su saugos bendrove „Falck Security“, be to, budės ir policija. Nepilnamečiai į renginį tikrai nepateks – nebent ateitų su tėvais. O ir šiaip nepilnamečių publikos mums nereikia, nes scenoje, kaip jau įprasta, bus šokamas striptizas“, – sakė V.Mackevičius.

Iniciatorius – A.Zuokas

Baikerių šventės rengėjai įtaria, kad savivaldybės pareigūnų nemalonę galėjo sukelti jų pasirinkti prekybininkai – tie patys, kurie pernai rugsėjį prekiavo prie Baltojo tilto vykusiame nemokamame Lietuvos ir Rusijos popmuzikos atlikėjų koncerte.

Šio renginio metu daugiau nei 30 tūkstančių žiūrovų minioje peiliu į širdį buvo nudurtas šešiolikmetis vilnietis Artūras Negatinas.

Po šio tragiško įvykio tuomečio miesto mero Artūro Zuoko iniciatyva savivaldybė uždraudė lauko koncertuose ir renginiuose prekiauti alkoholiu.

Po kelių dienų Vilniaus „Žalgirio“ stadione vykusiame norvegų popgrupės „a-ha“ koncerte publika jau gaivinosi tik mineraliniu vandeniu, arbata ir limonadu. Tai sukėlė žiūrovų nuostabą.

Paragins atsinešti alaus

Jei negaus reikalingo leidimo, V.Mackevičius žadėjo apie tai informuoti visus baikerių šventės dalyvius. „Tada jie, žinoma, nusipirks alaus kitur ir atsiveš su savimi. Bet tegu niekas nesistebi, kad stadione mėtysis buteliai ar stiklo šukės“, – sakė baikerių sezono atidarymo rengėjas.