Visi TPP nariai kaip susitarę tvirtino, kad partijos viduje įtampos dėl galimo TPP skilimo nėra. Vienintelis Rokas Žilinskas atvirai pareiškė, kad jaučia įtampą, nes jos pilna visa politika.

Prie TPP frakcijos prisijungęs J. Stanevičius, lipdamas į laivą, sulaukė klausimų, ar vežasi meškeres, tačiau politikas netikėtai pareiškė:
„Vežuosi šautuvą Stomai“, - sakė J. Stanevičius. Vėliau politikas pripažino, kad tai tebuvo metafora.

J. Stanevičius S. Stomą, kuris TPP pažėrė kritikos, išvadino bailiu. Pats S. Stoma į Nidą nevyko. Kaip teigė TPP nariai, S. Stoma buvo kviestas, tačiau nevyko dėl asmeninių priežasčių.

Vienas pirmųjų prie „Raketos“ pasirodė R. Žilinskas, kuris tikino vykstantis smagiai praleisti savaitgalio bei tvarkyti pajūrio. Tačiau R. Žilinskas neneigė, kad partijos viduje tvyro įtampa ir kelionė į Nidą ją turėtų sumažinti.

„Aš neįsivaizduoju politikos be įtampos, o jūs? Tai yra neatsiejama politikos dalis“, - sakė R. Žilinskas.

„Aš esu atsipalaidavęs žmogus ir, jei noriu, tai ir šoku ant stalų. Nejaučiu jokios įtampos“, - sakė Donalda Meiželytė-Svilienė.

Tuo tarpu TPP lyderis bei Seimo pirmininkas Arūnas Valinskas neslėpė pakilios nuotaikos ir neigė visas kalbas apie nesutarimus partijos viduje.

„Kaip pasakytų Markas Twainas – gandai apie mūsų išsivaikščiojimą yra gerokai perdėti ir per ankstyvi. Mes plaukiame švęsti mūsų partijos pirmojo gimtadienio“, - sakė A. Valinskas.

TPP nariai taip pat kategoriškai neigė, kad išvykdami darbo dieną neatliko savo darbų.

„Seimo nario diena – neribota. Aš vakar dirbau iki 4 valandos ryto, o šiandien darbą pradėjau 7 ryte. Tad šiandien, jei leisite, darbą užbaigsiu anksčiau“, - sakė R. Žilinskas.

TPP nariai teigė, kad kelionę į Nidą apmokės iš savo kišenės.
„Nežinau, kiek kainuos kelionė – kiek reikės, tiek susimesime“, - sakė A. Valinskas.

„Nežinau, kiek visa tai kainuos, tačiau susimokėsiu, pinigų pasiėmiau“, - sakė R. Žilinskas.

Beje, į Nidą laivas vos neišplaukė be A. Valinsko. Tiltelis jau buvo nuimtas, kai pastebėta, kad laive nėra Seimo pirmininko. Laivo personalui vėl teko pastatyti tiltelį ir į laivą įleisti A. Valinską.

S.Stomos kalbos apie interpeliaciją A.Valinskui - tik spaudimo priemonė, prisipažįsta politikas

Tautos prisikėlimo partijos (TPP) narys Saulius Stoma, žiniasklaidai skelbiant jo ketinimus rengti interpeliaciją Seimo pirmininkui, partijos kolegai Arūnui Valinsku, sako, kad rimtai tokios galimybės nesvarsto.
"Tiesą sakant, (interpeliacija - BNS) išsprūdo netyčia. Bet pasakymas gal bus spaudimo priemonė", - BNS sakė S.Stoma.

Jis aiškina, kad savo kalbomis tikisi paveikti partijos vadovą, jog šis atsitokėtų ir leistų partijai gyvuoti - esą šiuo metu tam galimybių nėra neleidžiant skyriams rodyti iniciatyvos, neskiriant jiems partijos iš biudžeto gautų lėšų.

LNK Žinios praneša, kad penktadienio popietę TTP nariai iš Kauno išplaukė į Nidą, kur aiškinsis vidinius nesutarimus. S.Stoma plaukti atsisakė.

Kitą savaitę teismas turėtų skelbti sprendimą dėl pakeistų TPP įstatų registravimo. Esą jie turtėtų sumažinti įtaką A.Valinsko įtaką partijoje.

Po Europos Parlamento rinkimų, kuriuose TPP liko priešpaskutinėje vietoje, tesurinkusi 1,01 proc. balsų, S.Stoma pareiškė, kad partija gavo, ką nusipelniusi, ir jai lieka dvi galimybės - arba keistis, arba išsiskirstyti.