"Aiškiai pasakėme - apie jungimąsi, apie bet kokias sąlygas suartėjimui galime pradėti kalbėti tik tada, kai neliks to piliečio", - DELFI sakė liberalų valdybos narys Vidmantas Martikonis, turėdamas omenyje buvusį Vilniaus miesto merą, dabar - Seimo narį A. Zuoką.

Anot pašnekovo, tai buvo visų valdybos narių nuomonė - jai niekas neprieštaravo. "E. Masiulis gavo pastabų, kad nelabai aiškiai pasakė po Europos Parlamento rinkimų, kokia mūsų pozicija dėl jungimosi. Iš skyrių narių sulaukėme įvairių nuomonių, žmonės gana sujudę", - kalbėjo liberalas.

Valdybos nariai paprašė partijos vadovo dar kartą paaiškinti - tiek kolegoms, tiek viešai - Liberalų sąjūdžio poziciją dėl jungimosi su LiCS.

Savo ruožtu E. Masiulis DELFI sakė, kad tokia galimybė nebus svarstoma iki birželio pabaigoje numatyto liberalcentristų suvažiavimo, kuriame žadama rengti pirmininko rinkimus.

"Esame išsakę, kad iki jų suvažiavimo nesiruošiame formuluoti jokių ateities scenarijų. Bet kokiu atveju viskas susiveda į suvažiavimo baigtį. Iš balsavimo rezultatų pamatysime, kokiu pulsu gyvena LiCS. Atvirai sakant, mums tai nėra gyvybės ar mirties klausimas", - kalbėjo liberalų lyderis.

Apie galimybę vienytis LiCS ir Liberalų sąjūdžiui, kuris gimė skilus liberalcentristams, kalbėta jau seniai. Po sekmadienį vykusių Europarlamento rinkimų E. Masiulis vėl prabilo apie tokį žingsnį.

"Manau, kad A. Zuokas, vesdamas savo partijos rinkimų sąrašą, parodė, kad pasitikėjimas juo yra toks, koks yra. Bet kokiu atveju mes galvojame, kad pokyčiai LiCS yra svarbūs ir būtini. Tie pokyčiai gali atverti geras bendradarbiavimo galimybes", - aiškino jis.

Pasak jo, tai - netolimos ateities klausimas: "Vakarykščiai rezultatai parodė, kad visiems būtų geriau - ir rinkėjams liberaliai orientuotiems, ir partijoms, kad savivaldybių rinkimuose po dvejų metų būtų viena stipri liberalų partija Lietuvoje."

To paties pirmadienio vakarą įvyko ir abiejų partijų atstovų susitikimas. Liberalcentristas Algis Čaplikas patvirtino, kad vyksta partijų konsultacijos dėl galimo susijungimo. Tačiau A. Zuokas netrukus pareiškė, kad nors pritaria liberalių partijų vienijimuisi, jokių iš anksto keliamų sąlygų nepriimsiąs.