Nurodytoms tarpžinybinėms darbo grupėms pavesta rinkti informaciją apie Baudžiamojo kodekso, Baudžiamojo proceso kodekso taikymą praktikoje, analizuoti ją, apibendrinti ir teikti pasiūlymus, o prireikus ir atitinkamų teisės aktų projektus.

Darbo grupei Baudžiamojo kodekso įgyvendinimui vertinti vadovaus teisingumo viceministras Gintaras Švedas. Į darbo grupę įtraukti ir Generalinio prokuroro pavaduotojas Vytautas Barkauskas, Vidaus reikalų ministerijos Teisės departamento direktorius Arūnas Kazlauskas..

Darbo grupės, turinčios vertinti Baudžiamojo proceso kodekso įgyvendinimą, vadovu paskirtas Generalinio prokuroro pavaduotojas Gintaras Jasaitis. Kartu su juo dirbs Policijos departamento prie VRM generalinio komisaro pavaduotojas Stanislovas Liutkevičius bei Lietuvos kriminalinės policijos biuro Nusikaltimų tyrimo tarnybos vyresnysis komisaras Kęstutis Tubis.

Siekiant darbo grupės darbą padaryti efektyvesnį ir užtikrinti galimybę operatyviai teikti pasiūlymus ne tik suinteresuotom institucijom, bet ir visuomenei, savo pasiūlymus ar paklausimus bus galima teikti ne tik raštu, bet ir elektroniniu paštu. Išsamią informaciją apie tai galima rasti Teisingumo ministerijos tinklapyje www.tm.lt.