B.Vėsaitės pateiktoje privalomo registruoti turto deklaracijoje parašyta, kad ji yra buto V.Mykolaičio-Putino gatvėje sostinės centre savininkė. Politikė nurodė, kad naujasis pirkinys jai kainavo 72 tūkst. litų.

Politikai aprūpinami būstu

Seimo narių darbo sąlygų įstatyme numatyta, kad parlamentarai yra aprūpinami gyvenamosiomis patalpomis, kuriomis gali naudotis visą kadenciją.

Parlamentarai sostinėje apgyvendinami Seimo viešbučiuose Gedimino prospekte bei Fabijoniškėse. Iš kitų šalies rajonų atvykusiems ir Vilniuje gyvenamųjų patalpų neturintiems parlamentarams nereikia mokėti už gyvenimą Seimo viešbutyje.

Vilniuje bei 25 kilometrus nuo sostinės gyvenamąsias patalpas turintys parlamentarai taip pat gali prašyti patalpų viešbutyje, bet privalo mokėti už šaltą ir karštą vandenį, elektros energiją, dujas, šilumą ir kitas paslaugas.

Gali tekti grąžinti skolas

Seimo kanceliarijos Bendrųjų reikalų departamento atstovai patvirtino, kad B.Vėsaitė už viešbučio patalpas nemoka. Laikinasis Seimo kancleris Arvydas Kregždė nustebo išgirdęs, kad B.Vėsaitė Vilniuje turi būstą. Pareigūnas patvirtino, kad parlamentarė jam nepranešė apie kadencijos metu pasikeitusias gyvenimo sąlygas.

Seimo narė žinojo įstatymus ir pati turėjo pranešti apie įsigytą butą. A.Kregždė pripažino, kad ir Seimo kanceliarija yra atsakinga už tai, jog laiku neapsižiūrėjo. Pareigūnas neatmetė, kad parlamentarei gali tekti sumokėti už dvejus metus teiktas komunalines paslaugas.

Butą pavadino žiurkynu

Seimo narė B.Vėsaitė neneigia Vilniuje nusipirkusi butą. Tačiau paklausta, kodėl ignoruoja įstatymus ir vengia mokėti už gyvenimą viešbutyje, B.Vėsaitė tik nusijuokė.

„Norėčiau parodyti jums tą butą. Ten - tik išorinės sienos, netgi šildymo nėra. Ką, jūs norite mane į sandėlį nugrūsti", - sostinėje įsigytu nekilnojamuoju turtu neatrodė patenkinta Kaune nuosavo namo dalį turinti politikė.

B.Vėsaitė tikino, kad V.Mykolaičio-Putino gatvėje nusipirktame bute ji negalinti įsikurti: „Mes jį šiek tiek perstatėme, nes, tiesą sakant, ten buvo visiškas laužas, žiurkynas. Aš ten gyventi negaliu, todėl nemanau, jog nusižengiu įstatymams".

Įstatymas išimčių nenumato

Seimo kancleris A.Kregždė pabrėžė, kad gyvenamąsias patalpas Vilniuje nusipirkę parlamentarai privalo išsikelti iš Seimo viešbučio arba mokėti už teikiamas paslaugas.

Patalpas viešbutyje nuomojasi ir dar keli Vilniuje ar šalia sostinės nekilnojamojo turto turintys Seimo nariai. Tačiau už gyvenimą viešbutyje jiems tenka mokėti.

Vilniuje būstą turintiems, tačiau jomis dėl kokių nors priežasčių naudotis negalintiems parlamentarams Seimo narių darbo sąlygų įstatymas išimčių nenumato.

Kanceliarijos darbuotojai prisiminė, kad ankstesnės kadencijos Seime buvę atvejų, kai savo butus remontavę politikai paprašydavo laikinai leisti gyventi viešbutyje, bet už jiems suteiktas paslaugas irgi buvo priversti mokėti.