Sostinės Jeruzalės rajone esantis "Medžiotojų restoranas" vieno iš aukščiausių valstybės pareigūnų sulaukė pirmadienio vakarą. Kad restorane lankosi svarbus svečias, liudijo greta pastato, Braškių gatvėje, stovintis sidabrinis BMW limuzinas ir apsaugininkų automobilis.

A. Valinskas su R. Lopata į restoraną, papuoštą įspūdingomis žvėrių iškamšomis, užsuko tarp 19 ir 20 val. Jie įsikūrė atskirame kambarėlyje, atokiau nuo kitų lankytojų akių.

Padavėjos į patalpą vis nešė vyno ir stipresnių alkoholinių gėrimų pripiltas taures, mineralinio vandens buteliukus. Du apsaugos darbuotojai Seimo pirmininko laukė pagrindinėje restorano salėje. A. Valinsko automobilis nuo restorano nuvažiavo apie 22 val.

Restorano darbuotojai tikino, kad A. Valinskas čia – dažnas svečias. Ši viešojo maitinimo įstaiga prie Žaliųjų ežerų gyvenančiam parlamento vadovui yra pakeliui į namus.

Paklaustas apie susitikimą, Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto direktorius R. Lopata paneigė lankęsis restorane. "Mane visur mato - tai kaime, tai pirty", - kalbėdamas su DELFI nukirto jis.

A. Valinskas taip pat nenorėjo dalintis pokalbio detalėmis, tačiau patvirtino, kad susitikimas tikrai buvo. "Tai buvo privatus susitikimas, jokių komentarų nebus", - jo žodžius DELFI perdavė atstovė spaudai Indrė Viržintė.

Dar dirbant praėjusios kadencijos Seimui ir ankstesniam premjerui socdemui Gediminui Kirkilui, buvo kilęs skandalas dėl vieno susitikimo 2006 m. vasarą, kuriame taip pat esą dalyvavo R. Lopata. Tuomet "darbiečio" Jono Pinskaus namuose lankėsi ne tik G. Kirkilas, dar nevadovavęs Vyriausybei, ir R. Lopata, bet ir rusiškų dujų tarpininkės "Dujotekanos" vadovas Rimandas Stonys. Jie esą svarstė, kad reikia nepritarti socdemo Zigmanto Balčyčio kandidatūrai į premjerus. Seimas nepritarė, kad jis būtų skiriamas Vyriausybės vadovu, o šis postas atiteko G. Kirkilui.

Beje, A. Valinskas šiuo metu neturi patarėjo užsienio politikos klausimais - kurį laiką jo komandoje dirbęs ankstesnis užsienio reikalų ministras Petras Vaitiekūnas atsistatydino.