Šias paslaugas SDI teikia TV3. SDI direktorė Rūta Razmaitė DELFI sakė, kad garsinti filmus pasisiūlė pati I. Valinskienė – Seimo narė motyvavo pasiilgusi tokios veiklos ir nenorinti prarasti įgūdžių.

Sako, kad garsina nemokamai

I. Valinskienė iškart pareiškė būdama Seimo nare už tai negalinti gauti atlygio, tad, pasak R. Razmaitės, filmą ji garsina dykai.

SDI direktorė negalėjo atsakyti, ar, pasibaigus „Žmonai ant ledo“, I. Valinskienė galės garsinti kitą filmą – balsus renkasi užsakovai.

DELFI žiniomis, I. Valinskienė garsinti filmų ateina nuo 20 val. Pati I. Valinskienė trečiadienį į telefono skambučius neatsakė.

DELFI primena, kad prieš tapdama Seimo nare, I. Valinskienė garsino filmus LNK televizijoje. LNK atstovas spaudai Gediminas Malaškevičius yra sakęs, kad dėl sugebėjimų ir malonaus balso tembro moteris garsina filmus apie augaliją ir gyvūniją bei erotinius filmus.

Jau ne kartą rašyta, kad Seimo narė I. Valinskienė negali pamiršti scenos ir televizijos. Praėjusių metų gruodį Šešuolėlių dvare filmuojant LNK kalėdinę pasaką „Kaip princas Cicinas žmonos ieškojo“ parlamentarės I. Valinskienė bei Donalda Meiželytė vaidino dvaro princeses.

Kovą I. Valinskienė kreipėsi į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją klausdama, ar ji gali dainuoti miuzikle „Žmogus iš La Mančos“, gaudama už tai autorinį honorarą. Seimo etikos sargai konkretaus atsakymo parlamentarei nedavė - tiesiog pasiūlė vadovautis ankstesniu savo sprendimu, kuriuo koncertinė veikla buvo pripažinta nesanti kūrybinė.