Vilniaus miesto pirmasis apylinkės teismas ketvirtadienį toliau tęsė D. Šalugos baudžiamosios bylos nagrinėjimą. Kadangi anksčiau bylą nagrinėjusi teisėja Jolanta Malijauskienė prezidento dekretu buvo paskirta vadovauti Trakų rajono apylinkės teismui, bylos medžiaga buvo perduota kitam teisėjui – Antanui Virbalui.

Iš naujo bylą nagrinėjantis teisėjas ketvirtadienį toliau garsino teisme liudytojų duotus parodymus. Jų klausėsi ne tik D. Šaluga, bet ir Specialiųjų tyrimų tarnybai (STT) jį demaskuoti padėjęs verslininkas M. Benetis.

Pasak valstybinį kaltinimą palaikančio Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroro Mindaugo Barkausko, byloje liudytoju buvęs verslininkas teismo paprašė jį pripažinti nukentėjusiuoju ir civiliniu ieškovu.

„Jis teismo prašo priteisti per pirmą kartą sumokėtus 50 tūkst. Lt”, - sakė M. Barkauskas.

Ar nukentėjusiojo ieškinys bus patenkintas, paaiškės teismui skelbiant nuosprendį. Kada tai įvyks, kol kas neaišku – tikimasi, kad jau birželį prokuroras paskelbs, ar pavyko teisme įrodyti D. Šalugos kaltę ir kokią bausmę jam teismas turėtų skirti.

DELFI primena, kad D. Šaluga buvo sulaikytas užpraėjusių metų liepos pabaigoje, kai iš vilniečio verslininko M. Benečio paėmė 50 tūkst. litų. Dar tokios pačios sumos paėmimo fakto prokurorai nėra užfiksavę.

Bylos duomenimis, valdininkas buvo prisižadėjęs tarpininkauti, kad savivaldybėje būtų priimtas pinigus sumokėjusiam asmeniui palankus sprendimas. Pinigus iš verslininko paėmęs D. Šaluga esą neskubėjo vykdyti pažado - Miesto plėtros departamente skubiai suderinti sklypų detaliuosius planus, kuriuos patvirtinus, būtų atvertas kelias statyboms.

D. Šaluga už 100 tūkst. Lt įtariamas tarpininkavęs dėl šalia sostinės Pilaitės rajono esančio žemės sklypo.

Tuo tarpu kaltinimus neigiantis D. Šaluga teisme duodamas parodymus sakė, kad pinigus ėmė norėdamas padėti Lietuvos rusų sąjungai. Pasak kaltinamojo, tokios paslaugos jo prašė Vilniaus miesto tarybos narė Larisa Dmitrijeva.