LŽ žiniomis, dalyvauti rinkimuose Pabedinską kviečia ne tik Liberalų demokratų, bet ir kitos partijos. LDP pirmininkas Valentinas Mazuronis informacijos, kad po partijos vėliava rinkimuose jie norėtų matyti žinomą žurnalistą, nei patvirtino, nei paneigė.

"Kas taps kandidatais keturiose laisvose rinkimų apygardose, paaiškės tik šeštadienį tarybos posėdyje", - sakė jis.

Pats LDP pirmininkas netrukus ketina persikelti gyventi iš Šiaulių į Vilnių, kur dabar remontuoja butą.

Tuo tarpu Pabedinskas LŽ patvirtino, kad libdemai su juo kalbėjosi apie rinkimus į Seimą. Dar galutinai neapsisprendęs žurnalistas teigė, kad viskas paaiškės paskutinę akimirką.

"Dar yra laiko pamąstyti. Žinoma, įdomu būtų išbandyti tai, kas dar nepatirta, tačiau labai būtų gaila palikti gerą kolektyvą ir prasmingą darbą", - sakė jis.

Rinkimuose Panevėžyje jau sutiko dalyvauti netrukus susijungsiančių Centro sąjungos, Moderniųjų krikščionių demokratų bei Liberalų sąjungos atstovas liberalas Ramūnas Vyžintas. Lakūnas ir verslininkas neseniai pralaimėjo mero rinkimus Vitui Matuzui.

Su juo konkuruos socialdemokratų partijos kandidatas, buvęs Seimo narys Vytautas Vidmantas Zimnickas.

Kandidatuoti Nevėžio apygardoje taip pat ketina Panevėžio "Meno" teatro vyriausiasis režisierius konservatorius Julius Dautartas,

LŽ duomenimis, kandidatuoti taip pat gali buvęs Panevėžio meras ir apskrities viršininkas nuosaikusis konservatorius Tomas Josas. Valstiečių ir Naujosios demokratijos partijų sąjunga varžytis Panevėžyje gali siūlyti dabartinei miesto tarybos narei, buvusiai pirmajai miesto merei Gemai Umbrasienei.