Apie tai politikas informavo frakcijos seniūną Jurgį Razmą.

Paklaustas, kodėl apie įvykį visuomenei pranešta tik praėjus šešioms dienoms, J.Razma BNS sakė, kad pats apie jį tesužinojęs pirmadienį. "Ne taip jau ir vėlai - kitą dieną (pranešta - BNS) ... Kad nieko neįvyko...", - incidento nesureikšmino Seimo TS-LKD frakcijos seniūnas.

Anot jo, kolegos elgesį svarstys frakcijos Etikos komisija.

Už vairavimą esant lengvam girtumui laipsniui gresia 1000-1500 litų bauda ir vairuotojo pažymėjimo atėmimas nuo 12 iki 18 mėnesių.

Frakcijos išplatintame pranešime spaudai A. Vidžiūnas apgailestauja sukėlęs rūpesčių savo artimiesiems, o taip pat nuvylęs bendražygius ir bendradarbius.

„Šį faktą man dar ir šiandien sunku žmogiškai pripažinti, kad pora taurių vyno, tokios kompleksijos žmogui kaip aš, gali turėti tokių negerų padarinių, – sakė Seimo narys. – Tai didelė pamoka man, kad niekada negali pasikliauti tik gera savijauta. Nuo dabar mano gyvenimo taisyklė bus paprasta: pakėlei taurę – nesėsk už vairo“.

Papildė neblaivių prie vairo seimūnų sąrašą

DELFI primena, kad 2008 metų rugsėjį neblaivus prie vairo buvo sulaikytas kitas konservatorius. Radviliškio pakraštyje policijos patrulio pagautam Seimo nariui Egidijui Vareikiui nustatytas lengvas girtumo laipsnis, jo kraujyje rasta 1,37 promilės alkoholio.

2008 m. vasarį neblaivus prie vairo pagautas ir socialdemokratas Vladimiras Orechovas. Teisme jis aiškino, kad esą sužinojęs, jog jo mašina stovi toje vietoje, kurioje prieš keletą metų buvo rastas nužudytam „Mažeikių naftos" direktoriui Gedeminui Kiesui priklausantis visureigis, todėl nusprendė automobilį perstatyti į kitą vietą.

2006 m. vasarą neblaivus prie vairo įkliuvo ir socialdemokratas Juozas Palionis. Prie Žaliųjų ežerų Vilniuje patikrinę „Mercedes-Benz Vito“ vairuojantį Seimo narį policininkai J.Palioniui nustatė vidutinį girtumą - 1,5 promilės alkoholio.

DELFI primena, kad 2009 m. kovą Seimo nariai buvo užsimoję dar stipriau suveržti apynasrį asmenims, kurie prie vairo sėda neblaivūs. Konservatorius Vaidotas Bacevičius siūlė įstatymo pataisą, kurią priėmus vairuoti galėtų tik nė lašo alkoholio neragavę vairuotojai.