Paskolos suma - 20 mln. eurų (69 mln. litų), dalis šių pinigų bus skiriami įvairioms ankstesnės valdžios paliktoms skoloms padengti.

Pasak mero, iš gautos paskolos daugiau nei 1 mln. eurų už Gedimino prospekto dalies prie Seimo rekonstrukciją bus pervesti šiuos darbus jau atlikusiai bendrovei "Luidas". Taip pat ketinama padengti skolas už pietinio aplinkkelio konstrukciją (apie 4 mln. eurų), Ukmergės, Ateities gatvių ir Laisvės prospekto rekonstrukciją (7 mln. eurų).

Savivaldybės vadovų teigimu, naujiems projektams bus skiriama nedaug pinigų. Kaip pagrindines investicijas V.Navickas nurodė mokyklų, vaikų darželių renovaciją, socialinio būsto įsigijimą.

Anot jo, dar tikimasi baigti statyti nacionalinį stadioną. Konkursą dėl investuotojo ketinama skelbti po 2-3 mėnesių. V.Navicko teigimu, galimybe investuoti į stadiono statybą domėjosi Lenkijos, Švedijos, Izraelio, Vokietijos kompanijos.

"Jei mes neužbaigsime to stadiono, nežinia, kas su juo pasidarys", - sakė meras.

Kaip vieną naujovių Vilniaus vadovai taip pat nurodė trumpesnius ir konstruktyvesnius tarybos posėdžius, kurie vadovaujant V.Navicko pirmtakui "tvarkiečiui" Juozui Imbrasui užtrukdavo esą tris kartus ilgiau.

"Tarybos posėdžiai vyksta reguliariai, koncentruotai, ganai greitai, atsisakėme popierių. Tarybos posėdžiai jau vyksta iš kompiuterio, vidutinė posėdžio trukmė - 3 valandos. O anksčiau ir po 9 būdavo, kažkokiuose jovaluose dalyvaudavom, rinkiminė kampanija kažkokia", - kalbėjo konservatorius.

Sostinės vicemeras socialdemokratas Romas Adomavičius užsiminė apie dar vieną naujovę - planuojamą viešojo transporto reorganizaciją. Projektuojama nauja transporto, parkavimo sistema ir sprendžiama, kokia bus vyraujanti transporto rūšis. Iš Šiaurės investicijų banko suteiktos paskolos beveik 4 mln. eurų skiriami naujų autobusų ir troleibusų įsigijimui.

"Kas yra dabar, tai jau nebeturi ateities", - teigė vicemeras.

Pasak R.Adomavičiaus, taip pat ketinama efektyvinti atliekų šalinimo sistemą.

"Taikinys ir tikslas - metinė rinkliava. Gyventojas, sumokėjęs už šiukšlių šalinimą ir utilizavimą metinį mokestį (suma dar neaiški, ji gali keistis - ar 70, ar 80 litų metams) galės bet kur mesti šiukšles, kur jam patogu - ar prie namų, ar sode, ar pakeliui", - kalbėjo jis.

Už šiukšlių išvežimą tam tikroje miesto teritorijoje bus atsakinga būtent tą teritoriją prižiūrinti įmonė, kuri laimės konkursą. Taip esą bus įvesta visiems vienoda kaina ir daugiabučių administratoriai su šiukšlių vežėjais negalės diktuoti savo sąlygų.

Pasak mero V.Navicko, prie tvarkos gerinimo mieste prisideda ir tai, kad pradėti bausti ne vietose šiukšlinę gyventojai ir įmonės.

"Mes sugriežtinome atsakomybę už švaros atliekų tvarkymo taisyklių pažeidimus, ne viena įmonė nubausta tūkstančio ar kelių tūkstančių litų bauda, šuniukų ekskrementams rinkti jau perkamos dėžės (), surašytas pirmas protokolas už nuorūkos numetimą Gedimino prospekte", - sakė meras.

Vasario 11 dieną dalyvaujant 31 tarybos nariui iš 51 pakeista sostinės valdžia. Naują valdančiąją daugumą Vilniaus miesto savivaldybės taryboje sudaro Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų, Liberalų ir centro sąjungos, Liberalų sąjūdžio, Socialdemokratų ir Nepriklausomos frakcijų nariai.

Meru buvo išrinktas konservatorius Vilius Navickas, vicemerų postus gavo socialdemokratas Romas Adomavičius, liberalcentristai Gintautas Babravičus ir Stanislovas Šriūbėnas bei libersąjūdietis Vidmantas Martikonis.