Interviu dienraščui "Respublika" generolas sakė, kad Lietuvos kariuomenės specialistai studijuoja čečėnų kovotojų partizaninio karo patirtį, tačiau, jo nuomone, ji ne visai tinka Lietuvai.

"Juk lietuviai ne musulmonai, mūsų visai kitoks požiūris į gyvenimą. Be to, ir sąlygos Lietuvoje visai kitos - nesame kalnuotas kraštas", - sakė J.Kronkaitis.

Kalbėdamas apie Lietuvos šauktinių kariuomenės paruošimą teritoriniam karui, generolas akcentavo ne tik ginkluotės, bet ir gerai funkcionuojančios gynybos sistemos - ryšių, vadovavimo, transporto, medicinos, aprūpinimo - būtinybę.

"Mūsų kariai žinos, kur visa tai paimti, ir mažomis grupėmis išsidėstys visoje šalyje. Bus geri ryšiai ir, kai reikės, grupė galės susijungti į didesnius dalinius, sunaikinti priešą, ir vėl išsiskirstyti", -Lietuvos kariuomenės teritorinio karo taktiką aiškino J.Kronkaitis.

Kaip skelbta, Lietuvos gynybos koncepciją generolas pirmadienį pristatė NATO politinės ir karinės priežiūros komiteto posėdyje Briuselyje. Per pristatymą jis, be kita, sakė, kad jeigu Lietuvos valstybingumui iškils grėsmė, ji ginsis - "su arba be mūsų draugų pagalbos".

J. Kronkaitis sakė, kad Lietuvos gynybos politikos tikslas yra parengti visuomenę visuotinei gynybai ir integruoti Lietuvą į Vakarų saugumo ir gynybos struktūras.

Kariuomenės vadas patikino posėdžio dalyvius, jog Lietuva skirs reikalingas lėšas, kad taptų NATO nare ir ateityje galėtų pasidalinti atsakomybe ir įsipareigojimais su Aljansu.

Kaip žinoma, Lietuva iki kitų metų yra įsipareigojusi padidinti gynybos finansavimą iki 2 proc. BVP.