Būriai miesto jaunimo vakarodami laukė dainininko Andriaus Mamontovo koncerto Rotušės aikštėje – čia atlikėjas dainavo savo dainas, kartais pabendraudamas su publika. „Kaip jūsų nuotaikos“, „mums labai gera su jumis“, „atliksiu jums savo mėgiamą dainą“, - retorikos įgūdžius demonstravo pop atlikėjas. Įdomiau tai, jog šiuos miniai adresuotus šūksnius scenos liūtas tarė visai nežiūrėdamas į klausytojus, o tiesiog derindamas savo instrumentus – tam, jog užpildyti pauzę.

Raudonu sportiniu švarkeliu su trimis baltomis juostelėmis bei džinsais pasipuošusio atlikėjo žodžius minia sutiko neslėpdama susižavėjimo. Tuo pat metu, iš Kauno miesto rotušės balkono, muzikanto pasirodymą stebėjo miesto meras Andrius Kupčinskas ir jo bendražygiai – tokia koncerto klausymo vieta miesto ponams patiko labiau, nei būti minioje miestelėnų.

Iš karto po koncerto miesto vedlys turėjo skubėti prie netoliese esančios Kauno pilies – čia pastatytoje scenoje vyko teatralizuotas koncertas, skirtas Kauno miesto festivalio uždarymui. Pasakęs trumpą kalbą ir taip pradėjęs koncertą meras konstatavo – savo pasirodymus menininkams teks atlikti pliaupiant lietui.

Tačiau lietus nesutrukdė fakyrams scenoje atlikti jau penktadienio pasirodyme matytus epizodus, taip talkinant šalia dainuojantiems. Kiek vėliau prieš publiką pasirodo Jonas Čepulis su Veronika Povilioniene, Karinių oro pajėgų orkestras, modernaus šokio teatras „Aura“, Rosita Čivilytė su Donatu Montvydu. Šventę vainikuoja vaikų choro atliekama daina, kuriai nesibaigus Kauno dangus nušvinta ilgam – šventės rėmėjai miestui padovanojo įspūdingą fejerverką, užgniaužusį žiūrovams kvapą.

„Kauno dienos 2009“ finišuoja. Šiandien scenoje prie Muzikinio teatro dar vyksta kelių kolektyvų pasirodymai, kuriems pasibaigus, šis Kauno miesto gimtadienis išliks tik prisiminimuose.

Įsimintiniausi Kaune šeštadienį vykusių renginių kadrai – fotoalbume.