Taip pat savivaldybėje šiuo metu yra tik vienas oficialus dokumentas, kuriame rašoma, jog atlikėjui bus pervesta tik 2,5 tūkst. litų.

„Nors iš pirmo žvilgsnio iniciatyva gali pasirodyti kaip paprasta paramos akcija, tačiau ja siekiame kur kas gilesnio tikslo – parodyti Lietuvos žmonėms, jog sutelktumas, bendruomeniškumas, savitarpio pagalba vienija, o susivienijus bet kokios problemos įveikiamos kur kas lengviau. Tai ypač aktualu nuosmukio sąlygomis – dabar, kuomet susiskaldžiusi tauta dar stipriau trūkinėja”, - pasiskelbę apie savo kilnius tikslus, iniciatyvinį kreipimąsi išplatino Vilniaus miesto mero Viliaus Navicko atstovai.

Tiesa, nors ir simboliškai, bet prie paramos prisidėjo trys Lietuvos savivaldybės. Šakių meras Juozas Bertašius į atlikėjo sąskaitą pervedė 200 Lt, Ukmergės savivaldybės administracijos atstovai – 200 Lt, Marijampolės – 300 Lt. Taip pat savo iniciatyva Sashai Son(g) pinigų yra pervedę pavieniai asmenys, taigi, bendra gauta suma – 2400 Lt.

Skola – 11 tūkst. Lt

Atlikėjo prodiuseris Martynas Tyla pasakojo, kad iki šiol Sasha Son(g) negavo nė lito į savo sąskaitą iš savivaldybės, niekas jam nepaaiškina nei kada, nei kiek pinigų jie dar gaus. Aiškus tik vienas dalykas, pasak pašnekovo, kad per visą pasiruošimą ir dalyvavimą „Eurovizijoje“ susidarė 11 tūkst. litų skola.

„Aišku, kad tie pinigai mums svarbūs. Žinau, kad yra biurokratinis aparatas, reikia laukti ilgai, bet mėnuo – didžiulis laikotarpis. Dar tikimės sulaukti... Viltis, žinote, kieno motina..“, - juokėsi jis.

Dainininko prodiuseris dėkojo kitoms savivaldybėms, nors jų parama ir buvo kukli: „Džiugu, kad žmonės sunkiu laikotarpiu nors simboliškai parėmė. Jeigu visos savivaldybės būtų sudėjusios, tikrai Lietuvą buvo galima daugiau pristatyti. „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009“ galėjo pagalvoti, kaip per „Euroviziją“ buvo galima reklamuoti Lietuvą. Tai dar kartą parodo neišprususių vadybininkų darbą“.

Tokios sumos niekas negirdėjo

Vilniaus savivaldybės viešųjų ryšių specialistai nustebo, išgirdę 10 tūkst. litų sumą. „Kad kolegos sako 5 tūkstančius litų... Atskirai vicemerai dar žadėjo? Nu žinote, mes apie tai negirdėjome... Viešieji ryšiai turėjo žinoti..., - stebėjosi savivaldybės viešųjų ryšių vyriausioji specialistė Irena Urbonienė. - Savickienė (skyriaus vedėja Daiva Savickienė - DELFI) sako, kad akcija nepavyko. Aš užfiksavau tik tą faktą, kad kalbėjo apie 5 tūkst. litų“.

Liko tik 2,5 tūkst. Lt

Savivaldybės Kultūros ir meno skyriaus vedėjas Edmundas Žalpys patikslino, kad šiuo metu yra užfiksuotas tik vienas dokumentas, pasirašytas gegužės 8 dieną. Tai – įsakymas skirti 2,5 tūkst. litų Dmitrijaus Šavrovo pasiruošimui dalyvauti tarptautiniame dainų konkurse.

Savivaldybės finansų departamento, biudžeto skyriaus vedėjo pavaduotojas Gintaras Kaminskas patikslino, kad daugiau jokių dokumentų dėl paramos tikrai nėra gauta: „Parama yra 2,5 tūkst. litų kol kas“.

Paklaustas, kodėl ši suma dar nepasiekė dainininko, pašnekovas atsakė: „Tikiuosi, kad tos lėšos bus pervestos per savaitę, dešimt dienų. Tokios procedūros, jau visi žino, kad be dviejų savaičių nėra ko tikėtis pinigų. Neįmanoma nieko paspartinti“, - paaiškino jis.

DELFI pasirodžius straipsniui, trečiadienį po pietų buvo išplatintas pranešimas, kuriame žadama, kad „artimiausiu metu bus pervesta dar 2,5 tūkst. litų iš Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narių fondo“.