"Mes darome reikalingą darbą, tokį, kokį yra verta daryti. Nemanau, kad šešis mėnesius pasirodę misijoje turime nutraukti misiją ir jos nebetęsti", - Seimo posėdyje sakė liberalas Algirdas Gricius.

Tačiau Seime buvo ir prieštaraujančių nuomonių. Kitas liberalas Raimondas Šukys teigė, kad karių misijos pratęsimas yra per daug kainuojanti "prabanga". Dar kategoriškesnis buvo Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkas socialdemokratas Aloyzas Sakalas, pasak kurio, "krašto apsaugos ministras, nerasdamas priešų šalia Lietuvos, jų ieško Azijoje".

Vis dėlto dauguma parlamentarų pritarė nuomonei, kad reikia pratęsti Lietuvos karių dalyvavimą JAV vadovaujamoje tarptautinėje operacijoje "Tvirta taika".

Pagal įstatymus, Lietuvos karių siuntimui į užsienį reikia Seimo pritarimo.

Maždaug 40 Lietuvos Specialiųjų operacijų pajėgų karių JAV vadovaujamoje tarptautinėje antiteroristinėje misijoje "Tvirta taika" ("Enduring Freedom") Afganistane tarnauja nuo praėjusių metų lapkričio. Jie į misiją buvo nusiųsti pusmečiui.

Seimas pratęsė Lietuvos karių dalyvavimą šioje operacijoje iki šių metų gruodžio mėnesio. Planuojama, jog gegužę Afganistane tarnaujančius karius pakeis naujas maždaug 40 karių būrys.

Lietuvos kariai Afganistane vykdo specialiąją žvalgybą bei atlieka kitas užduotis.