Pasak jo, minėtasis čečėnų informacijos centras "neturi jokios įtakos ir tuo labiau nedalyvauja Lietuvos politikoje".

Lietuvos ambasadorius žurnalistams patvirtino, jog Vilnius yra "gavęs iš Maskvos signalų, jog šio centro veikla nepatinka Rusijai".

"Lietuva yra demokratinė respublika ir mes negalime paprastai imti ir išmesti žmogaus , juo labiau, kad Lietuvos politikai turi skirtingų nuomonių apie Čečėniją", - sakė R.Šidlauskas.

Nepripažintos Čečėnijos Respublikos Ičkerija informacijos ir kultūros atstovybė Vilniuje nuo 1999 metų yra įregistruota kaip viešoji įstaiga, jos biuras iki šiol naudojosi miesto savivaldybės panaudos teise suteiktomis patalpomis Odminių gatvėje.

Atstovybei vadovauja Kovo 11-osios akto signataras, vienas aktyviausių Čečėnijos nepriklausomybės rėmėjų Algirdas Endriukaitis. Atstovybėje dirba Čečėnijos informacijos atstove Lietuvoje prisistatanti Aminat Saijeva, kuriai prezidento Valdo Adamkaus dekretu už Lietuvos ir Čečėnijos santykių palaikymą vasario mėnesį buvo suteikta Lietuvos pilietybė.

Po praėjusį spalį Maskvoje įvykusios įkaitų dramos, kurios metu, Rusijos specialiosioms pajėgoms šturmuojant čečėnų kovotojų Maskvos centre užgrobtą teatrą, žuvo maždaug 120 įkaitų ir 50 čečėnų, Vilniuje veikiančiu Čečėnijos biuru oficialiai pasipiktino Rusijos ambasadorius Lietuvoje Jurijus Zubakovas. Uždaryti čečėnų atstovybę reikalavo ir kiti Rusijos atstovai.

Oficialusis Vilnius laiko Čečėniją Rusijos Federacijos dalimi, bet ragina taikiomis priemonėmis spręsti Maskvos konfliktą su šia nepriklausomybės siekiančia Kaukazo respublika.