Pasak teismo, pirmosios instancijos teismas tinkamai ištyrė visas aplinkybes, o J.Borisovo advokato Vytauto Sirvydžio apeliaciniam teismui pateikti argumentai yra nepagrįsti. Be to, anot teismo, V.Sirvydis nepakankamai motyvavo, kokios aplinkybės turėtų būti analizuojamos, jei V.Adamkus būtų iškviestas.

Tokiu būdu buvo atmestas J.Borisovo advokato prašymas, kurį jis balandžio pabaigoje vykusiame posėdyje grindė argumentu, esą prezidento apklausa yra reikalinga, ji vertintina kaip byloje reikalingi įrodymai.

V.Sirvydis po teismo žurnalistams sakė, kad teisėjams pakviesti liudytoju prezidentą pritrūko drąsos.

"Kad būtų priimtas sprendimas tokioje byloje, reikia teisinės ir pilietinės drąsos. Oponentas byloje yra institucija, kuri turi esminės reikšmės teisėjų karjeros klausimais. Negali pykti, kad tokios drąsos ne visi turi", - teigė advokatas.

Teismo nutartis per tris mėnesius gali būti apskųsta kasacine tvarka.

Sprendimą, ar skųsti nutartį Lietuvos Aukščiausiajam Teismui (LAT), anot V.Sirvydžio, turi priimti J.Borisovas, bet advokatas tvirtino, kad siūlys savo klientui į LAT vis dėlto kreiptis.

Įmonės "Avia Baltika" savininkas J.Borisovas VAT apskundė gruodį priimtą Vilniaus miesto 3-iojo apylinkės teismo nutarimą atmesti jo prašymą panaikinti prezidento dekreto dalį, kuriuo jis neteko valstybės apdovanojimo.

Tuomet teismas buvo atmetęs tokį pat Rusijos verslininko advokato prašymą dėl prezidento iškvietimo liudininku.

2006-ųjų gruodį V.Adamkus pasirašė prezidentą dėl J.Borisovo išbraukimo iš apdovanotųjų sąrašo. Verslininkui nurodyta grąžinti S.Dariaus ir S.Girėno medalį bei dokumentus, tačiau šis atsisakė paklusti šalies vadovui.

Minėtą apdovanojimą J.Borisovui dar 2001 metais Valstybės dienos proga įteikė pats V.Adamkus. Bendrovės "Avia Baltika" savininkas taip įvertintas už nuopelnus Lietuvos aviacijai.

Atimti šį medalį prezidentas nusprendė, kai 2005-ųjų spalio 18-ąją LAT už grasinimus pašalintajam prezidentui Rolandui Paksui verslininkui skyrė 10 tūkst. litų baudą.

Pagal įstatymą valstybės ordinais ir medaliais apdovanoti negali būti teisti asmenys, pažeminę apdovanotojo vardą.

Konstitucinis Teismas yra konstatavęs, kad S.Dariaus ir S.Girėno medalis nėra valstybės apdovanojimas - šiuo medaliu dabar apdovanoja ne prezidentas, o krašto apsaugos ir susisiekimo ministrai.