Partijos "Tvarka ir teisingumas" pirmininko pavaduotojas J.Imbrasas bei buvęs vicemeras, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos atstovas Arturas Liudkovskis teisme sakė, kad grupės tarybos narių vasario 11 dieną sušauktas posėdis ir per jį priimti sprendimai yra neteisėti, todėl turi būti pripažinti negaliojančiais bei panaikinti.

J.Imbraso teismui pateiktame skunde teigiama, kad tarybos posėdis tą dieną negalėjo būti rengiamas, nes jos paties potvarkiu posėdžio data buvo nukelta devyniomis dienomis vėliau. Eksmeras taip pat sakė, kad ant posėdžio protokolo nepasirašė reikiami savivaldybės pareigūnai.

Po teismo posėdžio J.Imbrasas pripažino, kad nepaisant teismo sprendimo dabartinėmis aplinkybėmis jis neturi galimybių grįžti į Vilniaus valdžią, bet sakė, kad išsiaiškinti, ar nebuvo pažeisti įstatymai, bet kokiu atveju yra svarbu.

"Ne esmė yra grįžimas. Valdžia tiesiog visada turi preciziškai atlikti savo pareigas, laikytis reglamentų, įstatymų. Jei šiandien užsimerksime, kitą dieną bus dar daugiau pažeidimų. Aišku, jeigu situacija nesikeis, ir dauguma išliks tokia pati, pripažįstu, kad valdžia gali nesikeisti", - po teismo posėdžio BNS sakė J.Imbrasas.

Savivaldybei atstovaujantis advokatas Kazimieras Motieka teisme įrodinėjo, kad tarybos posėdį J.Imbrasas nukėlė neteisėtai, nes naują posėdį nuspręsta rengti ne trečiadienį, kaip įprasta, o penktadienį. Be to, apie jį esą nebuvo informuotos visos suinteresuotos šalys.

Teismo posėdyje taip pat dalyvavęs dabartinis Vilniaus vicemeras Gintautas Babravičius tikino, kad naujai susiformavusi dauguma posėdį, per kurį nuvertė J.Imbrasą, surengė laikydamasi visų reikalavimų.

"Manau, kad tai desperatiški veiksmai, siekiant politinių dividendų ir nieko daugiau. Visų reikalavimų laikėmės preciziškai, nes iš anksto supratome, kad bus bandymų diskredituoti. Manau, kad mums palankų teismo sprendimą garantuoja tai, kad dėl įstatymo spragos sukūrus precedentą, kad J.Imbaras yra teisus, būtų įteisinta galimybė bet kuriam veikiančiam merui bet kuriuo metu atšaukinėti posėdžius. Kaip tada būtų galima organizuoti darbą?" - po teismo posėdžio BNS sakė G.Babravičius.

Vilniaus apygardos administracinis teismas sprendimą skelbs gegužės 25 dieną. Šį verdiktą abi pusės dar galės skųsti Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui

Teismai anksčiau atmetė J.Imbraso prašymus laikinai, dar prieš nagrinėjant bylą, stabdyti naujosios valdžios įgaliojimus.

Vasario 11 dieną dalyvaujant 31 tarybos nariui iš 51 pakeista sostinės valdžia. Naują valdančiąją daugumą Vilniaus miesto savivaldybės taryboje sudaro Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų, Liberalų ir centro sąjungos, Liberalų sąjūdžio, Socialdemokratų ir Nepriklausomos frakcijų nariai.

Meru buvo išrinktas konservatorius Vilius Navickas, vicemerų postus gavo socialdemokratas Romas Adomavičius, liberalcentristai Gintautas Babravičus ir Stanislovas Šriūbėnas bei libersąjūdietis Vidmantas Martikonis.