Spaudai išplatintame socialdemokratų frakcijos pranešime spėliojama, ar finansų ministras bijo opozicijos, ar ir valdančiosios daugumos verdikto.

Socialdemokratų žiniomis, A.Šemeta neva dėl komandiruotės į Londoną neketina dalyvauti Seimo plenariniame posėdyje gegužės 14-ąją popiet, kai numatyta svarstyti interpeliaciją. Anksčiau buvo numatyta ją svarstyti gegužės 19-ąją.

Gegužės 15-16 dienomis A.Šemeta ketina dalyvauti Londone vykstančiame Europos rekonstrukcijos ir plėtros banko (ERPB) metiniame Valdytojų tarybos susitikime.

"Socialdemokratus nustebino finansų ministro sprendimas ignoruoti Seimo kvietimą dalyvauti plenariniame posėdyje ir atsakyti į jam pareikštus kaltinimus, prisidengiant būtinybe vykti į abejotinos reikšmės komandiruotę, kurioje finansų ministrą, ko gero, galėtų pakeisti bet kuris viceministras", - teigiama išplatintame pranešime.

A.Šemeta teigia dalyvausiantis Seime svarstant jo interpeliaciją

Finansų ministras Algirdas Šemeta teigia nevyksiantis suplanuoto vizito į Londoną, jeigu Seimas nuspręs ketvirtadienį svarstyti jo interpeliaciją.

"Be abejo, jeigu Seimas nuspręs svarstyti interpeliaciją rytoj, ką padaryti - aš turiu dalyvauti, kai yra svarstomas mano klausimas. Galiu tik apgailestauti, kai tai daroma paskutiniu momentu, kai vizitai jau yra suplanuoti, darbotvarkės sudarytos, numatyti interviu didžiausioms tarptautinėms agentūroms", - žurnalistams trečiadienį sakė A.Šemeta.

Jo teigimu, vizitas, kurio metu jis turėjo dalyvauti Europos rekonstrukcijos ir plėtros banko (ERPB) metiniame susirinkime, buvo suplanuotas gerokai anksčiau, o pagal ankstesnius planus interpeliaciją buvo planuota svarstyti gegužės 19 dieną: "Dabar kažkodėl yra pasiūlymas svarstyti ją ketvirtadienį".

Interpeliaciją finansų ministrui Algirdui Šemetai inicijuojantys socialdemokratai ministrą įtaria bandant išvengti dalyvavimo Seimo posėdyje, kai bus pradėta nepasitikėjimą juo procedūra.

Socialdemokratų žiniomis, A.Šemeta neva dėl komandiruotės į Londoną neketina dalyvauti Seimo plenariniame posėdyje gegužės 14-ąją popiet, kai numatyta svarstyti interpeliaciją.

Valdančiosios koalicijos partneriai laikosi vieningos pozicijos dėl interpeliacijos finansų ministrui ir nemano, jog opozicijos pareikšti kaltinimai yra pagrįsti.

A.Šemeta būtų pirmasis ministras, kuriam interpeliaciją svarstytų šios kadencijos Seimas.