Posėdyje buvo svarstomas vienintelis klausimas - Vilniaus centre esančių Sapiegų rūmų likimas. Tačiau galutinai sutarti dėl pastato panaudojimo kol kas nepavyko. Pasak premjero, nuspręsta tik tai, kad Sapiegų rūmai turi būti ne privatizuoti, o naudojami viešiems tikslams.

Užsienio reikalų ministerija (URM) ir Valstybinė saugomų teritorijų tarnyba (VSTT) skirtingai įsivaizduoja Sapiegų rūmų pritaikymą. Pastaroji siūlo pastate įkurti Nacionalinį lankytojų centrą.

Tuo tarpu URM norėtų pastatą naudoti reprezentaciniams tikslams vietoje dabartinių svečių namų Žvėryne, dalį rūmų paliekant atvirą visuomenei ir joje rengti konferencijas, priėmimus.

Pasak A.Kubiliaus, pinigus, gautus už svečių namų Žvėryne pardavimą, ateityje galima būtų panaudoti Sapiegų rūmų rekonstrukcijai.

A.Kubilius tikino, kad krizės metu finansuoti rūmų rekonstrukciją leistų nauja viešosios partnerystės sistema, leidžianti panaudoti privačias lėšas. Pasak Vyriausybės vadovo, Seimas tokius siūlymus svarstys artimiausiu metu.

"Sparčiai stumiame į priekį tokį įstatymo projektą, kaip privačios ir viešosios partnerystės sistemos įgyvendinamas, kuris Lietuvoje dar mažai naudojamas - vadinamasis koncesijų ir viešųjų pirkimų dalyvaujant privatiems partneriams instrumentai. Tai leistų pritraukti privatų kapitalą ir tokiam darbui, išlaikant paties objekto nuosavybę ir paskirtį valstybės ir visuomenės naudai", - kalbėjo A.Kubilius

2009 metų pradžioje Seimo Aplinkos apsaugos komitetas buvo parengęs sprendimą, kuriuo siūlė pritarti VSTT vizijai rūmuose įkurti Nacionalinį lankytojų centrą. Tačiau tuomet tokiam siūlymui nebuvo pritarta.

Kultūros paveldo departamentas yra gavęs 7 mln. litų paramą rūmams restauruoti, tačiau su sąlyga, kad objektas turėtų būti pritaikytas turizmui. Norint gauti šias Europos Sąjungos lėšas, dokumentai bei techninis projektas turi būti parengti iki liepos 1 dienos.

Kaip sausio pabaigoje sakė Valstybinės kultūros paveldo komisijos vadovas Jonas Glemža, rūmams restauruoti iš viso reikėtų apie 27 mln. litų.

Šiuo metu apleisti ir griūvantys barokinio Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės didikų Sapiegų barokinio stiliaus rūmai priklauso Valstybės turto fondui. Anksčiau svarstyta galimybė juos parduoti, tačiau pasipriešinus visuomenei tokios minties atsisakyta.

Sovietmečiu rūmai buvo paversti kareivinėmis, o viename iš ansamblio pastatų iki šiol veikia ligoninė.

Antakalnyje barokinio stiliaus rūmus 1691-1697 m. pastatė Kazimieras Jonas Sapiega. 1809 m. juos įsigijo rusų karo ligoninė, 1844-1848 m. Sapiegų rūmai buvo perstatyti.