DELFI primena, kad užsienio reikalų ministras V. Ušackas
pagalvoti apie lėktuvo „Jet Star" įsigijimą. Pasak ministro, orlaivio ypač reikės 2013 m., kai Lietuva pusmetį pirmininkaus Europos Sąjungai (ES). Politikas įsitikinęs, kad be "Jet Star" Lietuvos valdžiai kils bėdų dėl susisiekimo su kitomis ES valstybėmis.

„Manu užtektų oro baliono arba dviračio“, - išgirdęs savo vadovaujamo ministrų kabineto nario siūlymus juokavo A. Kubilius, bet pripažino, kad šis klausimas Vyriausybėje tikrai nebuvo svarstomas.

Klausiamas, ar egzistuoja realus tokio lėktuvo poreikius, A. Kubilius sakė, kad šiuo metu naudojamas Karinių oro pajėgų (KOP) lėktuvas „Spartan“ ne itin tinka keliaujant į dažnus ES lyderių susitikimus, nes yra pernelyg lėtas ir nepatogus, bet ypatingų skundų premjeras neturėjo.

„Dauguma valstybių iš tikrųjų turi tokius lėktuvus, nes tai yra ir pigiau, ir patogiau. Dabar dažnai naudojamės KOP lėktuvu, bet jis nėra pritaikytas tokioms kelionėms. Paprasčiausiai ir greičio, ir kitais (aspektais – DELFI) jis nėra visiškai toks, kokio reikėtų, bet, kai tenka matyti kitų valstybių vadovus, tai supranti logiką“, - sakė A. Kubilius.

Šiuo metu Lietuva yra įsigijusi du karinius „Spartan“ lėktuvus, tačiau valstybės vadovai neretai į susitikimus skrenda užsakytais lėktuvų reisais.