Automatiškai nuo šiol A.Butkevičius nevadovauja „Fronto“ rinkimų štabui, jo pavardės nebus ir partijos rinkimų į Europos Parlamentą sąraše - tokį pageidavimą jis buvo pareiškęs prieš keletą dienų.

„A.Butkevičių priėmėme, norėdami išnaudoti jo turimą patirtį organizuojant rinkimų kampanijas bei suteikdami jam galimybę pasireikšti partijos rinkiminiame sąraše, - pranešime cituojamas „Fronto“ partijos pirmininkas Algirdas Paleckis, - tačiau prezidiumas konstatavo, jog štabo veikla nebuvo deramai organizuojama, o jo vadovas pareigas ėjo pripuolamai ir nekruopščiai.“

DELFI primena, kad š.m. sausio mėn. Vilniaus savivaldybės tarybos narys Audrius Butkevičius iš Nepriklausomos perėjo į „Fronto“ frakciją miesto taryboje.

Politikas tuomet DELFI patvirtino tapęs ir Algirdo Paleckio vadovaujamos partijos nariu. „Frontas“ pranešė, kad A. Butkevičius, tapęs partijos rinkimų štabo vadovu, padės „frontininkams“ dalyvauti Europos parlamento rinkimuose.

A. Butkevičiui prisijungus prie „Fronto“ frakcijos, ji sustiprėjo iki 4 narių – tiek pat, kiek ir socialdemokratų (LSDP) bei Liberalų sąjūdžio (LRLS) frakcijos. „Nepriklausomųjų“ gretos sumažėjo iki trijų narių.