Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos (LPSK) pirmininkas Artūras Černiauskas DELFI sakė, kad kalnų parke kelias valandas truksiančiame koncerte turėtų pasirodyti ne tik saviveikliniai kolektyvai, bet ir kai kurie kandidatai į prezidentus.

„Tai bus daugiau šventinis nei protesto renginys. Galbūt kalbose tarp kolektyvų pasirodymų bus aštrių pasisakymų Vyriausybės priimamų sprendimų atžvilgiu, bet mes norime akcentuoti, kad tai yra daugiau šventinis renginys“, – kalbėjo A. Černiauskas.

Vilniaus miesto savivaldybė, anot jo, leidimą davė 4 tūkst. žmonių eitynėms.

„Eitynės bus be jokio sustojimo, mes tik praeisim pro Seimą ir Vyriausybę, ten numatyta truputėlį patriukšmauti, pašvilpauti savo poziciją išreiškiant, o pagrindinis akcentas bus koncertas“, – planus dėstė LPSK pirmininkas.

Į renginį, jo žodžiais, neįsileisti alkoholio pardavėjai.

Vilniaus miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Gintaras Tamošiūnas DELFI sakė, kad penktadienį suderintos paskutinės būsimos eisenos ir šventės detalės, Renginių derinimo komisija pritarė šiam renginiui. Ant leidimo rengti eitynes dar turėtų pasirašyti administracijos direktorius Vytautas Milėnas, kuris DELFI užtikrino nematantis kliūčių šiam renginiui.

„Jie įvykdė visus nurodymus. Aš labai tikiu, kad nebus jokių problemų, be to, jie užtikrino, kad neorganizuoja jokių protestų, pagrindinis akcentas bus Gegužės 1-osios šventė“, – sakė jis.

DELFI primena, kad anksčiau profsąjungiečiai norėjo savo koncertą surengti Sereikiškių parke, tačiau tą pačią dieną Vilniuje vyks tarptautinis Taizė susitikimas „Pasitikėjimo piligrimystė Vilniuje“, į kurį atvyksta apie 10 tūkst. maldininkų iš visos Europos. Sereikiškių parkas turėtų tapti viena iš bendrų maldų, pokalbių, pietų ir vakarienės vietų, todėl teko koreguoti profsąjungų eisenos maršrutą.