Policijos vadovai prašo Vyriausybės perskirstyti iš biudžeto skiriamas lėšas ir daugiau jų numatyti ne žiemai, kaip yra dabar, o vasarai, kuomet policininkams darbo yra daugiau.

Jūžintų ir Kriaunų seniūnijų policijos inspektorius kitos išeities, kaip patruliuoti dviračiais, nemato, nes tarnybiniam automobiliui skirto kuro visam mėnesiui neužtenka, praneša LTV „Šiandien“.

„Kai kada paeini prieš kalną, pailsi, vėl pavažiuoji į pakalnę, pasikalbi su žmonėmis sustojęs, vėl pailsi, apklausi ką nors, pailsi. Taip ir dirbam“, – pasakojo Rokiškio rajono Jūžintų ir Kriaunų seniūnijų policijos inspektorius Zenonas Viduolis.

Dviračiu atmynęs į Laibgalių kaimą pakviesti jaunuolių į apklausą inspektorius šiems sukėlė juoką. O Jūžintų seniūnė nerimauja, kad dviračius minančių policininkų pagalbos žmonėms gali tekti laukti ilgiau.

„Su dviračiu nuvažiuoti, pavyzdžiui, dvidešimt kelis kilometrus, yra sunku. Žmonės tikrai nesupras, kodėl policijos pareigūnas atvažiavo taip vėlai“, – teigė Jūžintų seniūnijos seniūnė Audronė Baltuškaitė.

Rokiškio policijos vadovas tikina, kad kurą taupo kiek įmanoma, bet jo pritrūko antram ketvirčiui skyrus mažiau lėšų. Dabar policininkai nebevyksta į visus iškvietimus, kilometrų skaičius ribojamas net patruliams.

„Važiuoja kriminalinė policija, vienas kitas automobilis. Turim išsaugoti kažkokią atsargą, fondą dar galimo sunkaus nusikaltimo tyrimui“, – sakė Rokiškio rajono policijos komisariato viršininkas Stasys Meliūnas.

Nors neseniai kiekvienam inspektoriui nupirkti nauji automobiliai, kad jie daugiau patruliuotų, per mėnesį skiriamo kuro užtenka vos 700 kilometrų nuvažiuoti, nors vasarą jo reikia daugiau. Todėl policijos vadovybė Finansų ministerijos prašys perskirstyti lėšas.

„Žmonės išeina į gamtą, tad visiškai natūralu, kad ir patruliavimas turi tik stiprėti. Mūsų nuomone, tam skirtos lėšos turi būti skirstomos visiškai atvirkščiai. Būtų gerai, jei 36 proc. lėšų Finansų ministerija mums sutiktų duoti antram ketvirčiui, daugiau skirtų trečiam ketvirčiui, o žiemą natūraliai poreikis yra mažesnis“, – teigė policijos generalinio komisaro pavaduotojas Algirdas Stončaitis.

Vadovai siūlo policijos komisariatams keistis patruliais, o apylinkių inspektoriams glaustis prie seniūnijų.